Побачення в СІЗО: Полонений російський контрактник Агеєв зустрівся з матір'ю (відео)

Журналіст "Новой газеты", з яким Світлана Агеєва прибула в Україну, також зазначив, що мати передала сину посилку, в яку поклала цукерки і речі.

Віктор Агеєв зустрівся з матір'ю. Фото:https://hromadskeradio.orgЗараз в Старобільську відбувається зустріч російського військовослужбовця Віктора Агєєва з матір'ю. Про це повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Ви знаєте, що мати Агеєва звернулася до голови держави України з проханням про повернення сина. Це питання не нашої компетенції, але ми пішли назустріч. Просто зараз у Старобільську відбувається зустріч полоненого на Донбасі російського військовослужбовця Агєєва з його матір'ю. Прийняте рішення - це чергова спроба України відновити процес звільнення заручників, який сьогодні штучно блокують представники так званих ЛНР/ДНР", - розповів Грицак.

За його словами, на сьогодні таких заручників налічується 134. Крім того, йдеться про заарештованих в Криму кримських татар, а також утримуваних на території Росії Миколи Карпюка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Романа Сущенка.

Як стало відомо, російський військовослужбовець, якого затримали в зоні АТО, Віктор Агеєв зустрівся із матір'ю у Старобільську Луганської області. Спочатку це відбувалося при журналістах. Про це повідомив журналіст російського видання "Новая Газета" Павло Канигін. Також опублікував на своїй сторінці в Facebook фото із зустрічі.

"Світлана Вікторівна написала заяву на побачення, після чого зустріч відбулася. Спочатку мама побачила сина при журналістах, разом зі мною тут присутні колеги з іноземних видань. Зараз Світлана Агеєва розмовляє з Віктором наодинці. Тобто обіцянки були виконані", - повідомляє Канигін.

Журналіст також зазначив, що мати передала Агеєву посилку, в яку поклала цукерки і речі.

Також він повідомив, що російський військовослужбовець, який не бачив матір 4 місяці, виглядає непогано. Лише сильно переживає, бо ця зустріч для нього виявилася майже сюрпризом.

Російський кореспондент підкреслив, що за весь час, який Агеєв знаходиться під вартою, ніхто з російських представників до нього не приходив, в тому числі російський консул.

Крім цього, Канигін зазначив, що представники української влади добре ставляться до матері Агєєва.

"Вона турбувалася, що на території України вона зіткнеться з агресією. Мама єфрейтора читала коментарі в соцмережах, переживала. Незважаючи на те, що син її зараз звинувачується в серйозних злочинах, до матері тут ставляться спокійно, їй сприяють і йдуть назустріч", - говорить журналіст.

Про зустріч полоненого Віктора Агеєва з іноземними журналістами також повідомив у своєму Facebook журналіст Андрій Цаплієнко. Він виклав відповідне відео, супроводивши його наступним дописом:

"Только что закончилась встреча иностранных журналистов с пленным российским солдатом-контрактником Агеевым.

Корреспондент международного телеканала, обращаясь к Агееву: "Вы, с точки зрения украинцев, по украинскому законодательству, совершили военное преступление. Вы пришли сюда с оружием в руках стрелять в украинских военных".

Паша Каныгин, сотрудник российской "Новой Газеты" (тот самый, который привез в Украину маму Агеева), перебивает коллегу: "Вообще-то это война называется, когда солдаты стреляют в солдат! По международному законодательству это война. Я должен был сделать эту ремарку!"

Смысл этой нервной "ремарки" понятен: с точки зрения русского журналиста Паши никакой Агеев не преступник. Всем ясно? Просто один солдат стрелял в других.

Коллеги смолчали. Можно, я скажу за них?

Так вот, Паша, с точки зрения международного, - а не только нашего украинского, - законодательства Агеев все-таки преступник. Выполняя преступный приказ своих начальников в воинской части 65246 и отправившись на территорию суверенной страны без объявления войны, он разделил со своими русскими командирами часть ответственности. Причем, уголовной.

Да, и я в очередной раз убеждаюсь: русский либерал заканчивается там, где начинается украинский вопрос." - написав Цаплієнко.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...