Бойовики ОРДЛО включили полоненого Агеєва у списки обміну як "ополченця", - Геращенко

Однак віце-спікер ВР наголосила, що позиція України у цьому питання залишається незмінною: Агеєв - військовий злочинець, який є ще одним фактом російської військової присутності на Донбасі.

Полонений російський контрактник Віктор Агеєв. Фото:http://lis10.xyz

Російського військового Віктора Агєєва пропонують включити в списки на обмін, але як "ополченця". Така пропозиція була озвучена стороною ОРДЛО під час скайп-конференції мінської гуманітарної підгрупи. Українська сторона наполягає, що спочатку над Агеєвим повинен відбутися судовий процес. Про це написала у своєму Facebook Ірина Геращенко, передають Патріоти України.

"Пікантний момент: ОРДЛО включили в свої вимоги звільнення російського "потіряшки", кадрового військового російської армії Агєєва, типу це "ополченець". Тут позиція України однозначна: це військовий злочинець.

Ми очікуємо, що влада РФ визнає його присутність в Україні, суд визначить ступінь його злочину. Світ повинен знати деталі злочину, тому що це факти російської військової присутності на Донбасі", - розповіла Геращенко.

Засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську, присвячене питанню заручників, призначено на 2 серпня. Українська сторона буде наполягати на негайному звільненні всіх незаконно утримуваних в ОРДЛО українців, а також всіх політв'язнів Кремля, в тому числі і кримських татар.

За даними СБУ, в ОРДЛО утримуються 137 українців, але бойовики підтверджують утримання тільки 71. Також сьогодні офіційно підтверджено утримання у в'язниці Донецька журналіста Станіслава Асєєва, наголосила Геращенко.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...