Бойовики ОРДЛО включили полоненого Агеєва у списки обміну як "ополченця", - Геращенко

Однак віце-спікер ВР наголосила, що позиція України у цьому питання залишається незмінною: Агеєв - військовий злочинець, який є ще одним фактом російської військової присутності на Донбасі.

Полонений російський контрактник Віктор Агеєв. Фото:http://lis10.xyz

Російського військового Віктора Агєєва пропонують включити в списки на обмін, але як "ополченця". Така пропозиція була озвучена стороною ОРДЛО під час скайп-конференції мінської гуманітарної підгрупи. Українська сторона наполягає, що спочатку над Агеєвим повинен відбутися судовий процес. Про це написала у своєму Facebook Ірина Геращенко, передають Патріоти України.

"Пікантний момент: ОРДЛО включили в свої вимоги звільнення російського "потіряшки", кадрового військового російської армії Агєєва, типу це "ополченець". Тут позиція України однозначна: це військовий злочинець.

Ми очікуємо, що влада РФ визнає його присутність в Україні, суд визначить ступінь його злочину. Світ повинен знати деталі злочину, тому що це факти російської військової присутності на Донбасі", - розповіла Геращенко.

Засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську, присвячене питанню заручників, призначено на 2 серпня. Українська сторона буде наполягати на негайному звільненні всіх незаконно утримуваних в ОРДЛО українців, а також всіх політв'язнів Кремля, в тому числі і кримських татар.

За даними СБУ, в ОРДЛО утримуються 137 українців, але бойовики підтверджують утримання тільки 71. Також сьогодні офіційно підтверджено утримання у в'язниці Донецька журналіста Станіслава Асєєва, наголосила Геращенко.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...