Почалось: Гей-парад у Києві, перша бійка

У противників київського ЛГБТ-маршу знайшли газові балончики

Біля головного корпусу університету імені Тараса Шевченка в Києві сталася сутичка між противниками "Маршу рівності" і представниками ЛГБТ-спільноти. Про це повідомляє видання "РБК-Україна" з місця подій, зазначають Патріоти України.

До корпусу, біля якого зараз відбуваються акції протесту противників ЛГБТ-спільноти, підійшли кілька представників "Маршу рівності". При цьому в одного з них був прапор організації.

"Один із активістів мітингу проти "Маршу рівності" підбіг до нього і зірвав цей прапор і почав його топтати, після чого відбіг до своїх однодумців. Після інциденту до нього підійшла дівчина з обмеженими можливостями, представниця ЛГБТ-спільноти, та її почали штовхати й ображати", - розповів кореспондент.

Конфлікт намагалися вирішити й правоохоронні органи, в результаті чого між ними та активістами також сталася невелика сутичка. Втім зараз цей інцидент вже вичерпано.

Організатори мітингу проти "Маршу рівності" вимагають від своїх учасників перебувати на пішохідній зоні вулиці Володимирської, чим вони обмежують прохід по ній.

Правоохоронці Києва виявили у противників "Маршу рівності" балаклави та газові балончики. Про це на своїй сторінці у Facebook написала речник столичної поліції Оксана Блищик. Вона зазначила, що наразі в центрі столиці порядок охороняють понад 5 тисяч представників правоохоронних органів. Тим часом у місці проведення маршу вже встановили фільтраційні пункти, там чергують кінологи та кінна поліція.

"Близько 100 учасників акції проти проведення "Маршу рівності" біля парку імені Тараса Шевченка безперервно ходять по пішохідному переходу та утворили ланцюг", - наголосила Блищик.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...