Початок перемоги патріотів: В офісі Новинського СБУ розпочала обшуки

Правоохоронці зламали двері офісу головного прибічника та спонсора УПЦ МП Вадима Новинського

Ілюстрація: "Цензор"

Співробітники СБУ в неділю, 25 вересня, вранці проводять обшуки в центральному офісі компанії "Смарт-Холдинг", основним бенефіціаром якої є один із лідерів "Опоблоку" Вадим Новинський. Про це повідомили в прес-службі компанії, передають Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За інформацією прес-служби, правоохоронці зламали двері офісу за допомогою спецзасобів, зайшли в офіс і проводять слідчі дії, зокрема вилучення документів. За словами директора з правового забезпечення "Смарт-Холдингу" Лади Кондуфорової, спецслужби не пояснюють, чому вони проводять обшук у вихідний день, хоча такі слідчі дії згідно з законом повинні проводитися в робочі дні. Крім того, в постанові про обшук неправильно вказана адреса, стверджує Лада.

У зв'язку з цим Кондуфорова ставить під сумнів законність дій СБУ. Нагадаємо, в ккінці липня на деяких підприємствах "Смарт-холдинга" за рішенням суду були проведені обшуки.

"Смарт-холдинг" володіє 23,76% гірничо-металургійної групи "Метінвест", 95% акцій судобудівного холдинга Smart Maritime Group, 99,97% акцій торгово-фінансової компанії ООО "Сантіс". "Смарт" також володіє великими активами у паливно-енергетичній галузі, девелопменті та аграрному секторі.

Нагадаємо також, що Вадим Новинський є головним фінансистом структури УПЦ МП, яка працює на користь Росії у дестабілізації політичного і суспільного життя в Україні. Ці обшуки мали б відбуватися ще 2-3 роки тому, і те, що вони проходять зараз, доводить одне - українська влада не зважає на величезний фінансовий пакет "Опоблоку", та хоче домогтися незалежності українського суспільства від російського агресора.

Так, це невеличка, але - перемога патріотів України. Саме завдяки суспільній думці, сміливим висловлюванням багатьох небайдужих до майбутнього України навіть священиків МП, керівництвом СБУ все ж таки було прийняте вольове рішення. Це прояв головних настроїв суспільства, яке вже не може терпіти нахабство та зухвалість агресора - Росії та її адептів в Україні.

Патріоти України будуть уважно стежити за кожним кроком СБУ у цій справі. Бо, як вважають експерти, в даній ситуації нічого не знайти та не висунути звинувачень Новинському - буде означати лише одне: зрада України, зрада народа. Бездіяльність правоохоронців у будь-якому прояві зараз стала б (чи стане?) відвертою заявою, що вони працюють проти українського народу, за країну-агресора.

Спецкореспондент Анна Бондаренко

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...

Кинули на землю та жорстоко побили: У Варшаві в українця відібрали 400 тисяч євро

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:44

Група осіб в масках у центрі Варшави напали на 58-річного українця та відібрали у нього майже 2 мільйони злотих. Про це пише Inpoland в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.