Подяка "Степанівні": Волонтерка з Прикарпаття на Луганщині облаштувала міні-лікарню для бійців АТО (відео)

​Клієнтів у неї, на жаль, вистачає.

Скрін відео

На передовій у Луганській області українські бійці вгризаються у землю – риють бліндажі та земляні укріплення. Два тижні вони працювали фактично вручну, і лише кілька днів тому їм підігнали техніку. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Це необхідна умова вижити, бо обстріли з ворожого боку не припиняються. По позиціях ЗСУ працюють міномети та важка артилерія, і боєприпасів бойовики не шкодують. На передовій щодня з'являються вирви від 150-міліметрових снарядів самохідної артилерії.

Військові кажуть, що їх накривають цілими квадратами – працюють дуже професійно. До цього додається і мінометний вогонь. Тільки за минулу добу внаслідок обстрілів бойовиків на Луганщині поранення дістали п'ятеро бійців.

Одне з найважчих завдань – доправити потребуючих до шпиталю. Оскільки дороги в поганому стані, а лікарень мало, волонтери відкрили у Кримському стабілізаційний пункт. Туди приїхала відома на фронті "Степанівна". Вона сама з Прикарпаття, раніше працювала в Пісках, а тепер облаштувалась на Луганщині.

У "Степанівни" є дихальний апарат, хірургічний стіл, ліки для невідкладних пацієнтів. "Тут у мене антибіотики – флакон, ампули, таблетки. Тут у мене анальгетики, спазмалгетики таблетовані, тут у мене гіпотензивні", - проводить волонтерка міні-екскурсію для журналістів. Саме її стараннями пораненим надають першу допомогу, щоби потім їх можна було транспортувати.

Саме Кримське минулої ночі вкотре обстріляли з гранатометів. За інформацією військово-цивільної адміністрації, внаслідок цього було пошкоджено газопровід. Наразі подачу палива відновили.

Про мінські домовленості та припинення вогню на прифронтовій ділянці уже навіть не згадують – це явище віртуальне. Бійці продовжують окопуватися та ставити укріплення – вирівнюють лінію фронту. Як наслідок, ворог дуже близько підійти не матиме змоги.

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...