Події 31 серпня: "Кіборга" зі "Свободи" суд на Миколаївщині засудив до 6 років ув'язнення

Активіста звинуватили в тому, що він начебто 31 серпня 2015 року в ході масових заворушень біля Верховної Ради наносив удари співробітникам міліції.

Геннадій Дубров. Фото:http://svoboda.org.ua/

Братський районний суд Миколаївської області засудив до 6 років в'язниці активіста "Свободи", "кіборга" Геннадія Дуброва "Бізона" за спробу викрадення депутата Миколаївської обласної ради та участь у заворушеннях у Верховній Ради 31 серпня 2015 року. Про це Дубров написав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Дубров оприлюднив також копію вироку суду. Суд заявив, що активіст 31 серпня 2015 року в ході масових заворушень біля парламенту наносив удари співробітникам міліції.

Крім того, згідно з рішенням суду, 4 грудня 2015 року Дубров та інші невстановлені особи, одягнені в чорний одяг з написом "МВС" та зі зброєю, прибули до державного підприємства "Агрономія" в Миколаївській області

З кабінету глави підприємства нападники викрали директора ДП, депутата облради від "Батьківщини" Сергія Чмиря.

Злочин не було завершено, оскільки злочинців зупинили співробітники ДП "Агрономія" і не дали вивезти Чмиря.

Сам Дубров всі звинувачення відкидає. Він заявляє, що активісти хотіли влаштувати депутату "народну люстрацію" за його нібито сепаратистську риторику.

Щодо подій у Ради 31 серпня 2015 року "свободівець" підтверджує, що брав участь в мітингу, але заперечує, що бив правоохоронців. За його словами, він всього лише кинув в міліцію пластикову пляшку.

За словами Дуброва, більше 20 хлопців зараз чекають вироку по 31 серпня саме в Києві.

Народний депутат, свободівець Андрій Іллєнко назвав це рішення політичним.

"Кілька днів тому суд в Миколаєві за абсолютно політичною справою засудив ветерана московсько-української війни, кіборга Геннадія Дуброва (позивний Бізон) до 6 років позбавлення волі. Рішення ще не вступило в дію, попереду - апеляція. Всі разом маємо захистити побратима від політичних репресій. Руки геть від кіборга Геннадія Дуброва!" - написав нардеп.

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....