Поділіться секретом успіху: Активісти на Волині розпочали антикорупційну перевірку чиновників (відео)

Небайдужі громадяни навідалися до начальника Головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області Михайла Леміщака, зацікавившись даними його е-декларації.

Михайло Леміщак. Фото: скрін відео

Громадські активісти та учасники АТО 7 грудня прийшли в кабінет начальника Головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області Михайла Леміщака, який в електронній декларації за 2015 рік задекларував один мільйон 809 тисяч гривень і 242 тис. доларів готівкою. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Громадське Волинь.

Крім того чиновник задекларував подарунків на 168 тис. гривень, понад гектар землі в Струмівці під Луцьком, там же житловий будинок на 300 квадратів, ще дві ділянки в Луцьку - 60 і 20 соток і квартиру на 106 квадратів.

Також у головного скарбника "Мазда" 2005 року випуску, а у сина - "Мерседес" ML-350 2008 року. Також у нього дорогий годинник Zenith за 20 тис. доларів.

Активісти і депутати прийшли в кабінет до Леміщака, щоб попросити його "поділитися секретом успіху", адже до цього він працював в контрольно-ревізійному управлінні, очолював податкову службу, тобто був чиновником.

"Всі мої статки - це те, що я заробив, працюючи на Волині і у Львівській області. Частково я заробив, частково батьки заробили", - пояснював скарбник.

"Такі гроші можна відкласти з зарплати в 8000 гривень. У вас рахунки в різних банках. У вашій декларації 168000 гривень подарунків. Син Дмитро вам подарував 20000, дочка Катерина. Ми її прекрасно знаємо. Вона працює на зарплату 1800 гривень. Чи це не ваша декларація?", - запитували держслужбовця гості.

Активісти переконали начальника казначейства написати заяву на ім'я керівника Національного агентства з питань запобігання корупції з проханням здійснити перевірку його декларації, а також заяву на відпустку за свій рахунок на час проведення перевірки.

Слухав пісню німецькою: Пенсіонер з Росії опинився в центрі "фашистського" скандалу

середа, 8 травень 2024, 22:57

У російському селищі Шахтарськ на Сахаліні розгорівся скандал навколо місцевого пенсіонера, якого звинуватили у "фашизмі" за прослуховування старої німецької військової пісні Wenn die Soldaten. Про це повідомляють російський Telegram-канал Baza, переда...

Тільки жінки та діти: Українських чоловіків більше не чекають у притулку для біженців у Нідерландах

середа, 8 травень 2024, 22:44

Українським чоловікам більше не раді у головному пункті прийому біженців у Нідерландах. Йдеться про Jaarbeurs Hall 5 в Амстердамі. Ще з лютого цей притулок частково відмовляв у притулку певним категоріям українців. А зараз відмовляє у наданні тимчасово...