Пограбували екс-міністра та кума Кучми

У поліції вважають, що домушники проникли в квартиру Олександра Кузьмука, розташовану на третьому поверсі будівлі, шляхом "віджиму" вікна за допомогою якоїсь металевої арматури.

Олександр Кузьмук. Фото:ipress.uaУ Києві зловмисники обчистили квартиру генерала армії, колишнього міністра оборони України Олександра Кузьмука. Про це Обозреватель дізнався з джерел в правоохоронних органів, зазначають Патріоти України.

Крадіжку господарі квартири на вулиці Тургенівська в Шевченківському районі виявили у понеділок вдень, 8 серпня, до цього їх місяць не було вдома.

У поліції вважають, що домушники проникли в приміщення, розташоване на третьому поверсі будівлі, шляхом "віджиму" вікна за допомогою якоїсь металевої арматури.

З квартири домушники винесли багато дорогих годинників, проте сума збитків поки що невідома. Поліція вживає заходів, спрямованих на пошук і затримання злочинців.

Кар'єра Кузьмука

62-річний Олександр Кузьмук двічі очолював Міністерство оборони України З 11 липня 1996 по 24 жовтня 2001 і з 24 вересня 2004 по 3 лютого 2005.

У 2007 році Кузьмук був призначений на посаду Віце-прем'єр-міністра, який займається діяльністю силових відомств

У 2012 був переобраний до Верховної Ради VII скликання за списком Партії регіонів (№43). 22 лютого 2014 року, після зміни влади в країні, вийшов з фракції ПР.

Скандали

Помітну частину своєї популярності генерал набув завдяки двом гучним скандалам, пов'язаним з трагічними наслідками армійських навчань під час першої його каденції на посаді глави Міноборони.

У першому випадку, 20 квітня 2000 року, невдало пущена з полігону в Чернігівській області ракета класу "земля-земля" врізалася в житловий будинок в Броварах на Київщині. Троє людей тоді загинули, п'ятеро отримали поранення.

4 жовтня 2001 го чергова НП: ракета "земля-повітря", яка стартувала на навчаннях військ ППО в Криму, поховала в Чорному морі 78 пасажирів і членів екіпажу літака ТУ-154, що летів рейсом Тель-Авів - Новосибірськ. В обох випадках протягом декількох днів після НП вищі чини Міноборони на чолі з міністром намагалися переконати журналістів і громадськість, що армія до них відношення не має.

У відставку глава оборонного відомства подав лише на піку другого скандалу.

Факти з біографії

- У 2009 році депутат заявив в своєму інтерв'ю, що жодна країна не наважиться напасти на Україну і тим більше Росії не вигідний переворот в Криму.

- 25 березня 2014 року в.о. президента Олександр Турчинов підписав указ про призначення Олександра Кузьмука своїм радником з питань оборони.

- З перших днів початку збройного конфлікту на Донбасі наполягав на введенні в країні воєнного стану.

- У Кузьмука 15 медалей, 9 орденів і безліч відзнак від інших держав. Також він є кандидатом військових наук.

На Вінниччині внаслідок ДТП загинули поліцейські

субота, 11 травень 2024, 17:59

У суботу, 11 травня, на об’їзній дорозі міста Вінниці внаслідок автомобільної аварії загинули троє працівників Білоцерківського районного управління поліції, які проходили тут курс навчання на поліцейських офіцерів громади. Ще один правоохоронець госпі...

Помер відомий український спортивний журналіст і коментатор

субота, 11 травень 2024, 15:55

У віці 68 років помер відомий український спортивний журналіст і коментатор Сергій Савелій. Трагічну звістку повідомляє Суспільне Спорт, посилаючись на рідних Савелія, передають Патріоти України. Савелій понад 40 років працював на Суспільному мовленні,...