Покажемо Кличку, хто у місті господар: Кияни збираються у неділю самостійно зробити Хрещатик пішохідним

Напередодні Департамент транспортної інфраструктури оголосив, що з 13 лютого проїжджу частину головної вулиці столиці на свята та вихідні більше не перекриватимуть.

Вулиця Хрещатик: Ілюстрація:nikon-club.com.ua

Кияни завтра збираються самостійно перекрити рух на вулиці Хрещатик. У соцмережі Facebook створили подію "Закохані у Київ", та закликають завтра прийти о 14:00 до будівлі КМДА. Так люди відреагували на повідомлення Департаменту транспортної інфраструктури, який оголосив, що з 13 лютого проїжджу частину вулиці на свята та вихідні більше не перекриватимуть, зазначають Патріоти України.

Учора ввечері Департамент транспортної інфраструктури заявив, що рух авто відкрито на основі відповідного розпорядження. Однак не оприлюднив документ і не назвав його номера і дати. На сайті КМДА відповідного документу також немає.

"Ми збираємося на Хрещатику навпроти КМДА для того, щоб сказати, що Хрещатик — пішохідна вулиця на вихідні і святкові дні. Люди — головне, що може бути на головній вулиці нашої країни", - кажуть організатори.

Також додають, що керівництво КМДА про акцію буде сповіщене.

Нагадаємо, раніше проїжджу частину Хрещатика перекривали у суботу, неділю та в дні державних свят.

Пенсії в Україні перерахують заднім числом: Хто отримає прибавку відразу за кілька місяців

понеділок, 6 травень 2024, 9:05

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...

В Україну йдуть дощі та грози

понеділок, 6 травень 2024, 7:48

У понеділок, 6 травня, у західних, північних та в більшості центральних областей прогнозують дощі, подекуди грози, повідомляє Український гідрометеорологічний центр. . У понеділок в Україні хмарно з проясненнями.