Поки не дійшло до народної люстрації: ВРЮ просить Президента звільнити суддю Оберемка, який п'яним погрожував патрульним

Скандальний служитель Феміди засвітився на відео ще в 2015 році.

П'яний суддя Оберемко. Скріншот

Сьогодні, 6 квітня, Вища рада юстиції вирішила внести подання президентові України Петру Порошенку про звільнення скандального судді Макарівського районного суду Київської області Владислава Оберемка за порушення присяги. Про це повідомляє прес-служба ВРЮ, інформують Патріоти України.

"За результатами таємного голосування Вища рада юстиції одноголосно підтримала рекомендацію Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 24 вересня 2015 року та ухвалила рішення внести подання Президентові України про звільнення Оберемка Владислава Олександровича з посади судді Макарівського районного суду Київської області за порушення присяги", – повідомив результати голосування голова ВРЮ Ігор Бенедисюк.

Оберемко ще торік набрав популярності в мережі Інтернет через погрози пістолетом працівникам ДАІ. Він не виконав вимоги правоохоронця про зупинку транспортного засобу та зупинився лише після переслідування його працівниками ДАІ.

"Під час спілкування з працівниками правоохоронних органів суддя Оберемко В.О. поводив себе агресивно, використовував нецензурну лексику, відмовився надати на їхню вимогу документи на транспортний засіб і право керування ним, погрожував вогнепальною зброєю і зв'язками в органах прокуратури", - нагадали у ВРЮ.

На відео також зафіксовано, як суддя Оберемко підтвердив, що вживав алкогольні напої, при цьому в присутності свідків ухилився від проходження медичного огляду на встановлення стану сп'яніння. Постановою Святошинського районного суду міста Києва від 22 квітня 2015 року Оберемка було визнано винним у вчиненні зазначених правопорушень і накладено адміністративне стягнення у виді позбавлення права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Стосовно Оберемка також порушене кримінальне провадження щодо погрози працівнику правоохоронного органу та хуліганство. Судовий розгляд ще триває.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...