Поліцейські у Києві врятували з охопленої димом квартири багатодітну родину з п'ятьма дітьми (фото, відео)

​Правоохоронців збираються нагородити відзнакою "За врятоване життя".

Фото:прес-служба поліції Києва

У Києві на Троєщині правоохоронці врятували багатодітну сім'ю із заповненої густим димом квартири. Про це повідомили у відділі комунікації столичної поліції, зазначають Патріоти України.

Як наголошується, інцидент стався ввечері, 7 лютого. Поліцейські поверталися з завдання в місцевий відділ поліції, раптом почули крики дитини.

"Чоловік був на роботі, а я - вдома з дітьми, крім старшої - вона вже доросла і живе окремо. Десь о п'ятій годині вечора почула запах диму, почала дивитися розетки і дроти, але нічого підозрілого не побачила. Через кілька годин запах став настільки нестерпний, що старший син не витримав і вирішив вийти в під'їзд.

І як тільки він відкрив двері, у квартиру клубами повалив дим. Тільки потім ми зрозуміли, що пожежа сталася в квартирі поверхом нижче", - розповідає мати шістьох дітей Таміла Муравська.

Після цього хлопчик миттю вибіг на балкон і щосили став кричати про пожежу, один з поліцейських, які йшли повз, негайно кинувся в під'їзд.

"За лічені хвилини він опинився в нашій квартирі, а далі все відбувалося, як у тумані. Пам'ятаю тільки, що хлопець діяв так швидко і професійно, що навіть сусіди не відразу зрозуміли, що сталося. Це відбувалося не більше десяти хвилин, а здалося, що вічність. Ніхто з моїх п'ятьох дітей не постраждав", - розповіла жінка, яка неймовірно вдячна правоохоронцям.

У свою чергу оперативники героями себе не вважають.

"Дим був настільки щільний, що навіть ліхтарик на телефоні ледь допомагав знайти дітей в приміщенні. Однак діяти потрібно було дуже швидко, щоб діти не встигли наковтатися задушливого диму. На самих маленьких ми накинули ковдру і винесли їх в під'їзд, де на сходах стояв сусід. Іншим дітям і матері сказав дихати в одяг і швидко накинути на себе хоч якісь речі. Кого зміг підняти, взяв на руки, а іншим сказав схопити мене за ремінь і не відпускати, поки не вийдемо на вулицю", - згадує оперуповноважений Андрій Ахременко.

Слід відзначити, що за порятунок п'ятьох дітей (однорічної дівчинки і двох-, трьох-, восьми - і чотирнадцятирічного хлопчиків) керівник столичного главку поліції Андрій Крищенко підготував подання на нагородження поліцейських державною нагородою "За врятоване життя"

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...