Поліцейські у Києві врятували з охопленої димом квартири багатодітну родину з п'ятьма дітьми (фото, відео)

​Правоохоронців збираються нагородити відзнакою "За врятоване життя".

Фото:прес-служба поліції Києва

У Києві на Троєщині правоохоронці врятували багатодітну сім'ю із заповненої густим димом квартири. Про це повідомили у відділі комунікації столичної поліції, зазначають Патріоти України.

Як наголошується, інцидент стався ввечері, 7 лютого. Поліцейські поверталися з завдання в місцевий відділ поліції, раптом почули крики дитини.

"Чоловік був на роботі, а я - вдома з дітьми, крім старшої - вона вже доросла і живе окремо. Десь о п'ятій годині вечора почула запах диму, почала дивитися розетки і дроти, але нічого підозрілого не побачила. Через кілька годин запах став настільки нестерпний, що старший син не витримав і вирішив вийти в під'їзд.

І як тільки він відкрив двері, у квартиру клубами повалив дим. Тільки потім ми зрозуміли, що пожежа сталася в квартирі поверхом нижче", - розповідає мати шістьох дітей Таміла Муравська.

Після цього хлопчик миттю вибіг на балкон і щосили став кричати про пожежу, один з поліцейських, які йшли повз, негайно кинувся в під'їзд.

"За лічені хвилини він опинився в нашій квартирі, а далі все відбувалося, як у тумані. Пам'ятаю тільки, що хлопець діяв так швидко і професійно, що навіть сусіди не відразу зрозуміли, що сталося. Це відбувалося не більше десяти хвилин, а здалося, що вічність. Ніхто з моїх п'ятьох дітей не постраждав", - розповіла жінка, яка неймовірно вдячна правоохоронцям.

У свою чергу оперативники героями себе не вважають.

"Дим був настільки щільний, що навіть ліхтарик на телефоні ледь допомагав знайти дітей в приміщенні. Однак діяти потрібно було дуже швидко, щоб діти не встигли наковтатися задушливого диму. На самих маленьких ми накинули ковдру і винесли їх в під'їзд, де на сходах стояв сусід. Іншим дітям і матері сказав дихати в одяг і швидко накинути на себе хоч якісь речі. Кого зміг підняти, взяв на руки, а іншим сказав схопити мене за ремінь і не відпускати, поки не вийдемо на вулицю", - згадує оперуповноважений Андрій Ахременко.

Слід відзначити, що за порятунок п'ятьох дітей (однорічної дівчинки і двох-, трьох-, восьми - і чотирнадцятирічного хлопчиків) керівник столичного главку поліції Андрій Крищенко підготував подання на нагородження поліцейських державною нагородою "За врятоване життя"

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...