Поліція іронію не зрозуміла: У Дніпрі правоохоронці склали адмінпротокол на активіста через опудало "ватника" (фото)

Стаття, за якою був складений протокол, передбачає покарання штрафом від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Фото:Радіо Свобода

У Дніпрі поліція склала протокол про правопорушення на активіста через "опудало сепаратиста", на яке була прикріплена георгіївська стрічка. Інцидент стався неподалік пам’ятника Слави. Про це інформує Радіо Свобода, зазначають Патріоти України.

За словами громадського активіста Сергія Карнози, на якого склали адмінпротокол, активісти створили "опудало сепаратиста-ватника" з червоною зіркою на шапці, "георгіївською стрічкою" та муляжами радянських нагород на грудях, а також табличкою "Привет! Я из Расии. Давай абнимемся".

Таким чином вони хотіли поіронізувати над проросійськи налаштованими громадянами. Лялька також мала пародіювати акцію "Давай обнімемось", запущену російськими пропагандистами в соцмережах.

Поряд з опудалом активісти розгорнули плакати з написами "Геть російських окупантів та їхніх посіпак!", "За роки Другої світової війни було спалено понад 670 українських сіл" тощо.

Як розповів Сергій Карноза, "георгіївська стрічка", прикріплена на груди манекена, має свою історію: минулого року її забрали на заходах з нагоди 9 травня в проросійськи налаштованих громадян.

"Я виявився єдиним учасником "парада пабєди", який використав заборонену символіку і був за це оштрафований. Точніше, використав наш росіянський "гість", але протокол склали на мене," – зазначив Сергій Карноза.

У поліції підтвердили, що було складено протокол за частиною 1 статті 173-3 Кодексу про адміністративні правопорушення (виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки). Стрічку вилучили. Стаття передбачає покарання штрафом від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...