Поліція на Прикарпатті затримала чоловіка, який спробував вивезти до РФ у рабство свого боржника

Наразі зловмисник перебуває під вартою, його підозрюють у злочині згідно зі ст. 149 ККУ – торгівля людьми або незаконна угода щодо людини.

Ілюстрація:censor.net.ua

На Прикарпатті правоохоронці затримали зловмисника, який намагався незаконно вивезти свого боржника до Росії для трудової експлуатації. Про це пише Новинарня з посиланням на сектор комунікації ГУ Нацполіції Івано-Франківської області, інформують Патріоти України.

Зазначається, що працівники слідчого управління обласного главку поліції ще в січні почали досудове розслідування за фактом звернення жителя Долинського району 1987 року народження щодо вимагання його знайомим повернення ним боргу – за його словами, неіснуючого.

"Під час розслідування кримінального провадження за фактом вимагання (ч.2 ст. 189 ККУ) встановлено, що зловмисник, погрожуючи фізичною розправою, вимагав з потерпілого повернення боргу. Заявник, у свою чергу, заперечував боргові зобов’язання, проте той примушував їхати відпрацьовувати придуманий борг.

Під цим приводом 37-річний зловмисник, житель Долинського району Івано-Франківської області, заволодівши його паспортом, завербував заявника 1987 р.н., жителя району, для подальшої трудової експлуатації на території Російської Федерації", – йдеться в повідомленні поліції.

У середу, 18 квітня, залякавши потерпілого та "вчинивши щодо нього психологічний тиск", зловмисник намагався незаконно вивезти "боржника" до Росії мікроавтобусом. Проте його діям завадили працівники поліції, які в місті Болехів, що в Долинському районі, затримали зловмисника, наголосили в поліції.

Наразі чоловік перебуває під вартою, його підозрюють у злочині згідно зі ст. 149 Кримінального кодексу, а це – торгівля людьми або незаконна угода щодо людини.

"Вирішується питання про оголошення йому підозри та обрання судом міри запобіжного заходу, триває слідство", – повідомили у секторі комунікації обласної поліції.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...