Поліція на Рівненщині затримала на хабарі офіцера, який "допомагав" ухилитися від армії за $450 (фото)

За свою корупційну діяльність військовому загрожує тюремний термін від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Фото:https://www.npu.gov.ua/

Офіцер одного із відділень райвійськкомату на Рівненщині "допомагав" громадянам уникнути проходження військової служби. Затримали військового оперативники Управління захисту економіки в Рівненській області Нацполіції та слідчі військової прокуратури Рівненського гарнізону. Про це йдеться на сайті Національної поліції України, передають Патріоти України.

Старший лейтенант одного із районних військових комісаріатів області, окрім своєї основної роботи, допомагав громадянам вирішити питання з проходження служби.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, правоохоронці встановили, що за свою “послугу” офіцер попросив 450 доларів США неправомірної вигоди. Натомість пообіцяв "вирішити питання щодо не призову" громадянина на строкову військову службу, – повідомляє поліція.

Оперативники Управління захисту економіки в Рівненській області Нацполіції та слідчі військової прокуратури Рівненського гарнізону затримали офіцера райвійськкомату під час одержання 450 доларів США хабара. Його затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За свою корупційну діяльність військовому загрожує тюремний термін від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...