Поліція у Києві затримала двох чоловіків, які намагалися підпалити монастир (фото)

Зловмисникам загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Фото:прес-служба поліції Києва

У Києві поліцейські затримали чоловіків, які намагалися підпалити монастир. Подія трапилася вночі по вулиці Володимирській у Шевченківському районі столиці. Про це йдеться у повідомленні прес-служби поліції Києва, передають Патріоти України.

До чергової частини надійшло повідомлення від церковнослужителя про підпал будівлі. На місце негайно виїхала слідчо-оперативна група. Опитавши заявника, правоохоронці з’ясували, що підпалити будівлю намагалися двоє невідомих.

У ході огляду місця події виявили фрагменти слідів навколо будівлі та пляшки із сумішшю. Усе це вилучили на направили на експертне дослідження.

Правоохоронці оперативно встановили осіб, які могли бути причетні до вчинення злочину.

Їх затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявилися 33-річний та 36-річний кияни. Раніше вони не притягувалися до кримінальної відповідальності.

Слідчим відділом Шевченківського управління поліції відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 194 (Замах на умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Чи загрожує депортація з ЄС українським чоловікам - відповідь адвоката

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:59

У деяких країнах ЄС заявили, що сприятимуть поверненню чоловіків призовного віку в Україну. Це сталося після того, як Україна призупинила надання консульських послуг чоловікам від 18 до 60 років. В українському МЗС це рішення назвали питанням справедли...

"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...