Поліція у Києві затримала вандала, який пограбував могилу Лесі Українки (відео)

Правоохоронці встановили, що зловмисником є 38-річний раніше засуджений чоловік, який останнім часом вів бродяжницький спосіб життя.

Могила Лесі Українки. Фото:http://uapress.info/

У Києві схопили зловмисника, який спаплюжив могилу Лесі Українки на Байковому кладовищі. Підозрюваного затримали біля одного із пунктів прийому металобрухту, куди він ніс свій черговий “скарб”. Про це повідомили у столичному відділі комунікації поліції, передають Патріоти України.

Правоохоронці встановили, що зловмисником є 38-річний раніше засуджений чоловік, який останнім часом вів бродяжницький спосіб життя. Зловмисник одразу зізнався у скоєному.

“Було встановлено, що у день злочину він прийшов на Байкове кладовище близько 5 години ранку. А вже там за допомогою викрутки та плоскогубців із передньої та лівої частини пам’ятника зняв дві бронзові “гірлянди”, – зазначив начальник територіального відділення поліції Голосіївського управління Олексій Петрушко.

Як з’ясувалося, вандал здав метал із надгробка на металобрухт, а отримані 300 гривень витратив на алкоголь та наркотики. Крім того, під час обшуку приватного будинку його родичів виявили інші речі з цвинтаря: таблички з цінних металів, оздоблення могил із латуні, фрагменти плит та барельєф.

Наразі розпочато кримінальне провадження за наругу над могилою, слідчі перевіряють причетність підозрюваного до аналогічних злочинів на території міста.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...