Поліція виявилась безсилою проти мажора: Кривдник нардепа Найєма без проблем втік з України

Народний обранець наголосив, що у нього не було бажання влаштовувати бійку в центрі міста на проїжджій частині. Але промовчати, проїхати, лайнутися собі під ніс і проковтнути чергове приниження він вважав неприйнятним.

Тікає до БакуНардеп Мустафа Найєм заявляє, що один з учасників конфлікту, який не був затриманий поліцією напередодні, вилетів з України до Баку. Про це нардеп повідомив ввечері 1 травня у Facebook, зазначають Патріоти України.

"Поліції були відомі адреси його реєстрації, самого хлопця вже ідентифікували і обіцяли знайти, але щойно з'ясувалося, що він зник і встиг вилетіти до Баку рейсом з Борисполя", - заявив Найєм.

За його словами, автомобіль BMW (АА 9559 МІ), на якому приїхав зниклий учасник сутички під час операції "Перехоплення" не зафіксували і авто досі не знайдено.

"Хоча eсе відбувалося в один і той же час, і другу машину знайшли. Відео відстеження автомобіля у слідства немає і воно не вимагалося. Крім цього сам автомобіль був оголошений в розшук з великим запізненням", - заявив політик.

Нардеп також зазначив, що затриманим пред'явлено підозру лише за ст. 296 КК "хуліганство".

"Хоча - підкреслюю - спочатку усі четверо проходили за ст.122, оскільки епізодів побиття було два і участь у них брали кілька людей", - зауважив нардеп.

Найєм додав, що слідство "досі не звернулося до суду щодо проведення мені судово-медичної експертизи і доступу до матеріалів медичного обстеження".

"Без цих звернення та експертиз матеріали для передачі справи до суду будуть неповними. При цьому нам підтвердили, що чергові судді Шевченківського суду сьогодні (1 травня. - ред.) були на робочому місці", - додав Найєм.

"Я знаю, що на кількох людей у різних структурах вже вийшли з пропозицією домовитися - справу зам'яти, хлопців відпустити і спустити на "гальмах". Щиро сподіваюся, що і слідчі і прокуратура зараз грають на боці закону, а не на боці тих, хто домовляється", - підсумував він.

У свою чергу речниця ГУ Нацполіції у Києві Оксана Блищик повідомила, що у справі правоохоронці проводять слідчо-розшукові дії.

"Якби поліції було відомо місце перебування (четвертого підозрюваного - ред.), його було би затримано", - заявила вона, коментуючи інформацію про можливий виліт четвертого фігуранта конфлікту до Баку.

У мережі кепкують над "професійними діями поліції". Якщо так ловлять головного підозрюваного у побитті народного депутата, то кого там переслідуватимуть за аналогічний злочин проти звичайної людини?

"Якби їм було відомо його місце перебування, то його б затримали, - відреагувала на заяву ГУ Нацполіції у Києві наша дописувачка під ніком Українка. - А якби ще він сам прийшов і сдався, то точно б затримали. Схоже, професійні копи тільки в кіно".

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...