Поліція затримала у Києві чоловіка зі зброєю, який прямував на акцію під ВР (фото)

За словами начальника ГУ Нацполіції Києва, чоловіка зі зброєю виявили під час перевірки біля наметового містечка під ВР. Затриманий - мешканець Одеської області, приїхав до Києва звідти, зброю придбав в Одесі кілька днів тому.

Затриманий чоловік зі зброєю. Фото:прес-служба Нацполіції

У Києві вранці у суботу поліція затримала чоловіка, який прямував на акцію під Верховною Радою з гвинтівкою з оптичним прицілом, пістолетом та ножем. Про це йдеться у повідомленні столичного главку поліції, передають Патріоти України.

"Надати пояснення та назвати свої анкетні дані чоловік відмовляється", - заявили у поліції. Зазначено, що затриманого доставили до управління поліції для встановлення особи та проведення першочергових слідчих дій.

Як повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна" начальник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко, чоловіка зі зброєю виявили під час перевірки біля наметового містечка під ВР.

"Він ніс з собою чохол з рушницею. Під час проведення поверхневого огляду ще було знайдено та вилучено пістолет "Форт" для відстрілу гумових куль, ніж, радіостанцію. Його було затримано та доправлено до районного управління поліції", - зазначив Крищенко.

Він додав, що особисті дані затриманого вже встановлено.

"Він мешканець Одеської області, приїхав до Києва звідти, зброю придбав в Одесі кілька днів тому. Будемо з'ясовувати, для чого він її придбав і прямував у наметове містечко. Мешканці наметового містечка на це затримання відреагували спокійно, з розумінням", - повідомив очільник столичного главку Нацполіції.

Також Крищенко повідомив, що наразі у центральній частині міста інших порушень не зафіксовано. "Ситуація спокійна. Наразі у центрі міста перебуває 1000 правоохоронців, близько 250-300 осіб - у наметовому містечку", - повідомив Крищенко.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів в дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...