Пологи за 40 тисяч, операція за 500 тисяч: "Безкоштовна" медицина у "ДНР"

За підрахунками самих хворих, цих грошей буде багато, навіть якщо купити на них кращі препарати і обладнання.

Лікарня у Донецьку. Фото: соцмережі

У Донецьку склалася катастрофічна ситуація в медицині. Про це пишуть мешканці "республіки", нарікаючи на те, що далеко не всім тепер по кишені лікування та операції. Вони скаржаться, що "безкоштовна медицина" існує тільки на папері, а в "ДНР" процвітає жорстка корупція в медичній сфері. Про це донеччани пишуть в соціальних мережах, повідомляють Патріоти України.

За їх словами, обіцяна окупантами "безкоштовна медицина" насправді обертається необхідністю платити величезні хабарі лікарям. Донеччани, що знаходяться в тяжкому становищі, іноді навіть не уявляють собі, як повинна виглядати сума, яку у них вимагають.

"За пологи в лікарні Вишневського зажадали 40 тис. рублів. Ми вперше народжували "вскладчину": скидалися і родичі і сусіди", - написав місцевий житель.

Інші автори пишуть, що за операцію можуть зажадати і 500 тис. рублів, причому лікарі навіть не пояснюють, що входить в цю суму. За підрахунками самих хворих, цих грошей буде багато, навіть якщо купити на них кращі препарати і обладнання.

"Положення катастрофічне у нас в медицині. Озвучуються якісь великі досягнення, а на ділі безкоштовно можна отримати тільки дрібниці ... та й то вистачає не на всіх цієї нещасної гуманітарки", - пишуть донеччани. "Безкоштовна медицина в дірі за чутками є, але там півроку в черзі потрібно відстояти. Або бути з непересічних орків", - додав інший користувач.

Залужний знов з'явився на публіці: Чим здивував улюблений генерал українців після тривалої інформаційної тиші

четвер, 9 травень 2024, 2:35

Колишній головнокомандувач ЗСУ, який довго не з'являвся на публіці після відставки з посади, активізувався в медійному полі та соцмережах. Спочатку він опублікував на своїй сторінці в Facebook фото, а згодом зустрівся з однією з українських співачок і ...

Його спроба перемоги: Представник Фінляндії на Євробачення-2024 вийшов на сцену без трусів (відео)

четвер, 9 травень 2024, 1:45

Представник Фінляндії на "Євробаченні-2024" Windows95man вийшов на сцену наймасштабнішого пісенного конкурсу континенту в дуже зухвалому образі. Він з'явився на сцені у великому яйці, зробленому з джинсів, а потім воно відкрилося і стало зрозуміло, що ...