Це перетворюється на соціальну проблему: В Ужгороді народила школярка

У 2017 році це були вже п'яті подібні пологи в місті.
В Ужгородському пологовому будинку звикли до юних мам. Фото: Мукачево.net.

У Закарпатській області народила 13-річна мешканка Ужгорода. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на ukrainianwall.com.

Завідувач відділення патології вагітних Ужгородського пологового будинку Василь Піріді повідомив, що пологи ускладнилися акушерською патологією, тому довелося робити кесарів розтин. Зазначається, що в Ужгороді рання вагітність не є чимось дивним. У 2017 році це були вже п'яті подібні пологи в місті. У 2016 році породіль у віці до 14 років було дев'ять, а в 2015-му - 17 дівчат. Всього на Закарпатті кількість дівчат у віці від 15-16 років, які народжують первістка, становить два відсотки від загального числа пологів в області.

Піріді також розповів про небезпеку ранніх статевих актів. За його словами, це соціальна проблема. "Ранній початок статевого життя, особливо якщо це безладне статеве життя, воно призводить до різних гінекологічних захворювань, особливо імовірна інфекція статевих шляхів", - зазначив завідувач відділення патології вагітних. При цьому медик наголосив, що аборт в такому юному віці вкрай небезпечний і може викликати ускладнення репродуктивного здоров'я, і жінка в майбутньому може стати безплідною.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...