Помста за ветерана АТО: Цікаві подробиці про розстріляного в Києві чоловіка

Застрелений чоловік - це Бірюк Артур, який ще у вересні 2015 року разом зі своїми друзями влаштував бійку з демобілізованими бійцями АТО, в якій і загинув Артем Приходько.

Тіло застреленого. Фото: Еспресо TV

Убитий в ніч на 30 червня в Святошинському районі Києва чоловік виявився підозрюваним у причетності до вбивства демобілізованого бійця 12-го окремого мотопіхотного батальйону ЗСУ Артема Приходька. Про це Обозревателю повідомили власні джерела в столичній поліції, передають Патріоти України.

Застрелений напередодні чоловік - це Бірюк Артур, 1989 року народження, який ще у вересні 2015 року разом зі своїми друзями влаштував бійку з демобілізованими бійцями АТО, в якій і загинув Приходько.

"Перед вбивством, з Бірюком проводили слідчі дії в ГПУ на С.Петлюри до пізнього вечора. Також, о 23:05 працівники Святошинського УП перевірили дотримання Бірюком умов домашнього арешту, побачили його біля будинку і нібито завели в квартиру, після чого поїхали", - розповіло джерело.

Як повідомляє джерело, всього в Бірюка було випущено 12 куль, а на місці вбивства знайдено 9 гільз калібру Luger 9 мм.

"Стріляли тільки в тулуб, поранень в голову немає", - додав наш співрозмовник, уточнивши, що зброя, з якої стріляли, була іноземного виробництва.

Також у загибелі бійця АТО підозрюється спільник Бірюка Євген Корейко.

Раніше в Генпрокуратурі повідомляли, що в квітні були затримані обидва підозрюваних і суд обрав їм запобіжний захід у вигляді арешту терміном на 2 місяці, але пізніше, за словами джерела, Бірюка відпустили, змінивши запобіжний захід на не пов'язаний з арештом, оскільки йому інкримінували хуліганство, а не навмисне вбивство.

Тому Бірюк останнім часом перебував під домашнім арештом і на ньому був електронний браслет.

Також, за словами джерела, Бірюк "був дуже зухвалим, постійно намагався влазити в різний бізнес, зокрема в бурштиновий".

Крім того, раніше активіст "Автомайдану" Олексій Гриценко заявляв, що Бірюк має зв'язки в поліції.

"Треба максимум людей для контролю в суді. У цього бандита зв'язки з міліцією і купа злочинів на рахунку", - написав він на своїй сторінці в Facebook перед судом щодо обрання запобіжного заходу Бірюку після вбивства АТОшника.

Новий шлях постачання армії агресора маже готовий: Росіяни завершують будівництво залізничного моста поблизу Маріуполя, - Андрющенко

четвер, 25 квітень 2024, 9:32

Російські окупанти майже завершили будівництво залізничного моста біля села Гранітне, що неподалік Маріуполя. Про це у своєму телеграм-каналі написав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. "Будівництво залізничного мосту біля Гранітно...

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...