"Попал в капкан пропаганды. Думал, здесь фашисты..." - допит найманця з Білорусі (відео)

Білорус під час допиту розповідав, що воював за так звану "ЛНР" безкоштовно.

Білоруський найманець, що воював за "ЛНР". Фото: скрін відео

5 грудня на YouTube з'явився запис допиту чоловіка, який воював на боці сепаратистів і потрапив у полон української армії. Людина на відео каже, що він громадянин Білорусі, народився в Борисові. Запис було зроблено ще в лютому 2015 року. Білоруський портал TUT.BY у Facebook знайшов чоловіка і з'ясував, як він потрапив до самопроголошеної "ЛНР" і чим для нього закінчилася ця історія, зазначають Патріоти України.

"... Пацюк Євген Євгенович". - "Рік народження, дата повна?" - "29.08.1988". - "Уродженець чого?" - "Мінська область, місто Борисов". - "Громадянин якої країни?" - "Республіка Білорусь".

Так починається відеозапис, який 5 грудня на відеохостингу YouTube опублікував користувач "Патріот України". На відео зафіксовано допит бійця самопроголошеної Луганської народної республіки.

Солдати Збройних сил України захопили його в полон 1 лютого 2015 після бою в околицях міста Попасна.

В Україні зафіксовано спалах парвовірусу - інфекціоніст розказав про перебіг й ускладнення

вівторок, 23 квітень 2024, 18:50

Парвовірус В19 - це інфекційна еритрема, заразна хвороба, яку можна підхопити повітряно-крапельним шляхом. До того ж паровірус може пройти абсолютно безсимптомно і проявитися легким нежитем і кашлем. Людина подумає, що просто застудилася. Про це розпов...

Треба закрити небо: Німеччина закликала США надати Україні ще одну систему Patriot, - Bloomberg

вівторок, 23 квітень 2024, 18:30

Уряд Німеччини наполягає на тому, щоб США поставили Україні ще хоча б одну протиракетну систему Patriot, щоб допомогти закрити пролом у системі ППО. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Цього тижня Німеччина також продовжить чинити ...