Попався: У Вінниці СБУ знайшла бойовика ІДІЛ

Затриманий брав участь у сирійському конфлікті і перебуває у розшуку.

Вилучена зброя. Фото: прес-служба СБУ

У Вінниці СБУ вилучила зброю вдома у іноземця, якого підозрюють у співпраці з терористичною організацією "Ісламська держава". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу СБУ у Вінницькій області.

Співробітниками СБУ в ході проведених слідчих дій минулого тижня в будинку іноземця, який тимчасово проживає у Вінниці і підозрюється в причетності до незаконного переправлення через державний кордон України членів терористичної організації "Ісламська держава", вилучено незареєстрований револьвер з набоями до нього, холодну зброю, паспорти громадян республік колишнього Радянського Союзу та значну кількість радіодеталей.

Крім того, на вилучених жорстких дисках виявлено докладні інструкції з виготовлення саморобних вибухових пристроїв і отруйних речовин.

Встановлено, що даний громадянин брав участь у військовому конфлікті в Сирії на боці бойовиків ІД і знаходиться в розшуку за підозрою в терористичній діяльності.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Значно довші за саму власницю: Українка увійшла до Книги рекордів за найдовше волосся у світі (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 5:00

35-річна художниця та модель Алія Насирова, родом з України, потрапила до Книги рекордів Гіннеса як власниця найдовшого у світі волосся. Його довжина сягає 2 м 57 см і 33 мм. Завдяки розкішним пасмам жінку називають "Рапунцель". . Загалом волосся Наси...

Тисячі молекул живої матерії можуть породити мільйони, які стають дуже стійкими до деградації: Науковці розгадали таємницю "святого Граалю"

неділя, 28 квітень 2024, 3:25

Таємниця, яка понад 50 років спантеличила наукове товариство, нарешті була розгадана. Команда з Університету Лінчепінга, Швеція, і Гельмгольца в Мюнхені виявила, що певний тип хімічної реакції може пояснити, чому органічна речовина, що міститься в річк...