Постраждалі попросили допомогти: Супрун доручила відшукати лікаря-нарколога, яка є ключовим свідком у справі ДТП із Зайцевою

З наркодиспансеру Олена Федірко раптово звільнилася два місці тому і колеги її більше не бачили, так само як і сусіди з будинку.
Уляна Супрун. Фото: 112 Україна.

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун доручила профільній установі підготувати висновок щодо зникнення лікаря-нарколога Олени Федірко, яка оглядала Олену Зайцеву після наїзду на пішоходів у Харкові. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Супрун повідомила, що днями до МОЗ звернулася сторона постраждалих у автокатастрофі в центрі Харкова з проханням допомогти. "Зник один із основних свідків у справі - лікар-нарколог Олена Федірко, яка оглядала Зайцеву після наїзду на пішоходів. Тоді вона зазначила в акті, що стан Зайцевої містив ознаки наркотичного сп'яніння. Далі проводилися додаткові дослідження крові й сечі, які показали наявність наркотичних і психотропних речовин в сечі Зайцевої (кодеїн, фенобарбітал). Втім, для того, щоб зробити дослідження про наявність наркотичних засобів та психотропних речовин у крові, біологічної речовини чомусь не вистачило", - написала Супрун.

Сторона постраждалих хоче допитати Федірко в суді, щоб з'ясувати - яким чином проводився відбір аналізів, чому не взяли біологічну речовину у кількості, необхідній для проведення дослідження, та чи достатньо існуючих даних для встановлення стану обвинуваченої на час ДТП.

За її словами, для слідства це означає, що докази важче зібрати. Інша проблема, наголосила в. о. міністра охорони здоров'я, неможливо отримати висновок, чи перебувала Зайцева в період скоєння ДТП під впливом наркотичних засобів чи психотропних речовин, а допитаний в судовому засіданні лікар не надав однозначної відповіді на це питання.

Нагадаємо, у Харкові зникла лікар-нарколог, яка одразу після смертельної аварії у жовтні 2017 року оглядала Олену Зайцеву і виявила у її крові опіати. З наркодиспансеру Федірко також раптово звільнилася два місці тому і колеги її більше не бачили, так само як і сусіди з будинку.

18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській у центрі Харкова позашляховик Lexus відкинуло в натовп пішоходів після зіткнення з Volkswagen. Унаслідок аварії загинуло шестеро осіб. Поліція затримала 20-річну Олену Зайцеву, яка перебувала за кермом Lexus, і водія Volkswagen Touareg Геннадія Дронова. Фігурантка справи Олена Зайцева розповіла свою версію того, що сталося. За її словами, вона їхала на жовтий сигнал світлофора і не встигала загальмувати, коли почав рухатися Volkswagen Touareg.

Геннадій Дронов відмовився давати свідчення. 24 липня суд продовжив арешт Олени Зайцевої та Геннадія Дронова.

Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...