Повалені дерева і "плаваючі" автомобілі: Харків постраждав від страшної зливи (фото, відео)

Зливи, що йшли протягом всього дня, затопили деякі вулиці міста, а також ринок Барабашово.

Негода "зірвала" харків'янам вихідні. Фото: Соцмережі.

На Харків днем у неділю, 29 травня, ринула сильна злива, внаслідок чого вулиці були затоплені, сильний вітер виривав дерева з корінням і зривав павільйони зупинок. Також через погану роботи зливостоків, велика частина автомобілів практично пішла під воду. Про це повідомив начальник Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в місті Харкові Ігор Лупандін, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

«Ми надавали допомогу і ліквідовували наслідки стихії разом з комунальників. На проспекті Героїв Праці прибирали повалені дерева з трамвайних колій. В інших районах прибирали зірваний шифер», - розповів пан Лупандін.

Також повідомляється, що Московський проспект залило настільки, що колеса машин практично повністю були покриті водою.

Негода загнала учасників Велодня під дахи будівель і метро.

У мерії Харкова відзначили, що всьому виною - несправні зливостоки. Інформації про постраждалих немає.

У зв'язку зі стихією було тимчасово призупинено рух деяких трамвайних і тролейбусних маршрутів.

Зокрема, трамваї не ходили по вулицях Червоноармійській, Херсонській, Молодої Гвардії, Котлова, Малопанасівській, Полтавський шлях, Академіка Павлова, пл. Привокзальній, в районі ст. м. «Академіка Барабашова», Центрального ринку, Гідропарку. Тимчасово не курсували тролейбуси вулицями Конєва, Коваля, Академіка Проскури, Коцарській, Наріманова, Цеховській, Китаєнко, по Білгородському шосе, пр. Дзюби, в районі аеропорту, на Основі. Рівень води на цих вулицях сягав 10-100 міліметрів.

У центрі міста утворилося безліч пробок. Рух зупинився на Мироносицькій, на Сумській, на Московському проспекті і т.д.

​Зима посеред травня: Росію накрили потужні снігопади (фото, відео)

субота, 4 травень 2024, 12:45

На Росію обрушився циклон з холодним повітрям, що спричинило різке зниження температури та рясні снігопади. Подекуди товщина снігового покриву досягає 15 сантиметрів. Про це повідомляють місцеві ЗМІ, а росіяни публікують світлини та відео на своїх стор...

Розширення повноважень ТЦК і нові штрафи за порушення військового обліку: В Україні нардепи готують ще один закон

субота, 4 травень 2024, 12:30

18 травня набуває чинності змінене законодавство про мобілізацію. Сателітний законопроєкт №10379, який пройшов перше читання 10 квітня, передбачає збільшення штрафів за порушення правил військового обліку. У разі ухвалення цього законопроєкту повноваже...