Повернення додому: На Львівщині земляки емоційно зустріли звільненого з полону бійця АТО (відео)

​Боєць розповів, як потрапив в полон.

Фото:скрін відео

28 грудня 2017 в селі Єлиховичі Золочівського району Львівської області рідні, друзі, односельці зустрічали звільненого з полону Валентина Богдана. Про це передають місцеві видання і ТСН, зазначають Патріоти України.

Український воїн більше року пробув у бойовиків так званої "ЛНР". Його мати навіть їздила на окуповану територію, щоб розшукати сина. Люди зустрічали земляка криками "Вітаємо!" і разом заспівали Гімн України.

Втомлений з дороги хлопець посміхався, але найбільше радості йому дала мить входу до рідного дому. "Нас тримали в Луганську в СІЗО. На вулицю не виходили, питали чи можна вийти - говорили, на "больничке" на прогулянки не виходять. Сиділи постійно в чотирьох стінах, тільки коли ОБСЄ приїжджало - через вулицю проведуть, і все", - розповів звільнений боєць.

У бійця від емоцій захоплює дух. Валентин розповів, як потрапив в полон. Сестри Марія, Вікторія і брат Михайло розповіли, що дізналися про полон Валентина минулого року 31 грудня - це був для них поганий день, а зараз - найщасливіший.

Валентин Богдан служив у 24-й механізованій бригаді, в руки терористів потрапив взимку 2016 року. Місяць тому бойовики дозволили йому і ще шістьом бранцям зателефонувати рідним. Таким чином був анонсований той самий великий обмін. "Дуже важко нам було чекати, ми стільки часу їздили в Київ і всюди його шукали. Не могли сказати нам - ніхто нічого не міг. Говорили, що навіть він може бути "200", ми вже не знали, де шукати, що робити, але не втрачали надію, що вони живі", - розповіла сестра бійця Марічка.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...