Повернути бажання жити: Унікальний волонтер допомагає скаліченим бійцям АТО (відео)

​Скалічений хворобою чоловік здатен повертати людям віру в себе.

Антон Дубішин. Фото: скрін відео

Українським військовим допомагає унікальний волонтер. 27-річний Антон Дубішин майже не рухається і залежний від чужої допомоги, але допомагає фронту, виступає з промовами, пише вірші та прагне втішити й поділитися досвідом із тими бійцями, які зазнали важких поранень. Про це йдеться в сюжеті ТСН, повідомляють Патріоти України.

Антон має проблеми з 9-місячного віку. Через генетичну хворобу у нього викривлений хребет, атрофовані м'язи та горб на спині. Він фактично застиг в одній позі. Каже, в дитинстві було багато неприємного, але в нього завжди був надійний тил – мама.

Їй пропонували залишити сина в інтернаті. Та про це пані Наталя навіть не думала, бо своїм Антоном пишається. З радістю показує дві його авторські книги з поезією. Усі його нагороди і грамоти за перемоги в літературних конкурсах зберігаються на почесному місці. Окремо – медаль за любов та жертовність від патріарха Філарета.

Півтора року тому Антон попросив маму відвезти його до військового госпіталю, бо відчув, що може дати пораненим бійцям набагато більше, ніж продуктовий набір та медичний мінімум.

"Я поїхав, щоб розповісти, щоби показати хлопцям, що не дивлячись на свій фізичний стан, життя триває навіть у такому особливому тілі", - пояснив він. Антон зібрав однодумців у творчий колектив. Разом вони виступають перед пораненими бійцями.

"Коли хвороба встала перед тобою і тягне тебе донизу, то ти постійно в депресії, постійного чогось чекаєш і на щось скаржишся. Але коли ти сам починаєш вивищуватися над хворобою, тоді ти починаєш жити повноцінно, а не існувати", - розповів він.

Волонтер мріє відвідати фронт, аби нарешті прочитати свої вірші тим, кому він їх присвятив.

Благодатний вогонь прибув до України

неділя, 5 травень 2024, 9:58

Благодатний вогонь прибув до України. Пізно вночі скаути доправили його до пункту пропуску "Старокозаче", що на українсько-молдовському кордоні. Про це повідомили у Державній пригордонній службі України. Вогонь з Єрусалиму зустріли капелани та прикордо...

"Після найтемнішої ночі приходить день... Ми знаємо, що після підступної кровожерливої російської агресії настане наша Перемога!": Головнокомандувач Сирський звернувся до співвітчизників

неділя, 5 травень 2024, 9:32

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський у день Воскресіння Христового звернувся до воїнів та всіх українців. . Він привітав зі святом Великодня всіх українських військовослужбовців, які нині не можуть розділити радість цього святково...