Повторив запорізький "трюк": На Волині священик УПЦ МП відмовився відспівати "неправильно" хрещену дитину

Що стосується священиків УПЦ Київського патріархату, то вони пішли назустріч згорьованим батькам померлої дівчинки.

Фото:Волинь Post

На початку року на всю Україну прогриміла історія з запорізьким священиком УПЦ МП, який відмовився відспівувати дитину, хрещену в храмі Київського патріархату. У вересні скандальна історія повторилася у Волинській області в селі Озеро. Дитину відмовилися відспівувати через "неправильне" місце хрещення, передають Патріоти України..

Дев'ятирічна Регіна Чужук померла 2 вересня внаслідок важкого онкологічного захворювання. Відразу після смерті дочки її мати звернулася в місцеву церкву з проханням провести обряд поховання. Священик відповів відмовою. Жінці було заявлено, що для дівчинки не проводитимуть обряд, оскільки та була хрещена в іншій конфесії - в храмі Київського патріархату.

У Волинській єпархії Московського Патріархату, як і раніше запорізькі священики, заявили, що все робили правильно і відспівувати представника іншої конфесії нібито не мають права.

Що стосується священиків УПЦ Київського патріархату, то вони пішли назустріч батькам дівчинки. Похорони відбудуться 5 вересня, а обряд відспівування проведе священик із сусіднього села. В УПЦ КП кажуть, що канони і правила - це важливо, але ніяка канонічність не може бути причиною, щоб відмовлятися ховати людину.

Нагадаємо, після церковного скандалу в Запоріжжі з відспівування дитини з'ясувалося, що в УПЦ Московського патріархату офіційно немає чіткої, документально сформульованої позиції на випадки, коли до них звертається людина з Київського патріархату. Проте, священики УПЦ МП вважають за краще відмовляти таким, що просять, оскільки їх Церква - "це закрита військова організація".

Джерело: Волинь Post

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....