Позбавитись "совкових традицій": Саакашвілі закликали ліквідувати мавзолей на Одещині (фото)

Активісти одеської "Свободи" закликали голову Одещини виконувати закон про декомунізацію.

Мавзолей Котовського на Одещині теж підлягає демонтажу згідно із законом про декомунізацію. Фото: FacebookОдеська "Свобода" написала звернення до голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі з проханням демонтувати мавзолей радянському військовому і політичному діячеві Григорію Котовському в місті Котовськ (Одеська область). Відповідне звернення з'явилося на сторінці спільноти місцевого відділення "Свободи" в Facebook, інформують Патріоти України.

Свободівці заявляють, що мавзолей із забальзамованим тілом комуністичного діяча, бандита і командира червоноармійських грабіжницьких загонів Котовського є пам'ятником тоталітарного комуністичного режиму, тому підлягає ліквідації.

"Згідно закону про декомунізацію, якщо органи місцевого самоврядування до 21 лютого не здійснили демонтаж подібних об'єктів, такими повноваженнями наділяється глава ОДА, який зобов'язаний прийняти відповідне розпорядження в тримісячний термін", - пишуть у спільноті і публікують фотографії.

Звернення "Свободи" в соцмережі прокоментував член цієї партії Едуард Леонів.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...