Позбутися бюрократичного бар'єру: У МОЗ заявили про намір скасувати щорічні медогляди

За словами очільниці відомства пані Супрун, регулярні огляди держслужбовців в Україні в основному перетворилися в обхід всіх лікарів з папірцем, щоб отримати позначку “для галочки”, а не дійсно якісне обстеження.

Ілюстрація:Укрінформ

Міністерство охорони здоров’я України запропонувало скасувати щорічні медогляди для державних службовців. Про це написала у Facebook в.о. глави відомства Уляна Супрун, передають Патріоти України.

"Ми втратимо ще один бюрократичний бар’єр. Державні службовці зможуть вільно, як і всі інші, консультуватися про стан здоров’я у свого сімейного лікаря і проходити дійсно потрібні обстеження", – заявила вона.

Держслужбовці від 2003 року зобов’язані проходити щорічні медогляди в медустановах, до яких приписана їх установа. "Хворий ти чи здоровий – якщо працюєш на держслужбі – змушений раз на рік проходити всіх лікарів без розбору, без права вибору медустанови і можливості відмовитися", – зазначила Супрун.

Даний метод профілактики в принципі не визнається в розвинених країнах, де за станом здоров’я стежить сімейний лікар, а профілактичні медогляди проводяться за групами ризику.

"Регулярні огляди держслужбовців в Україні в основному перетворилися в обхід всіх лікарів з папірцем, щоб отримати позначку “для галочки”, а не дійсно якісне обстеження", – додала в.о. міністра.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...