"Праця звільняє": У Росії мешканець будинку прикрасив вхід вивіскою з нацистського концтабору (фотофакт)

Напис "Arbeit macht frei" висів над ключовими концтаборами, де гинули мільйони людей, наприклад в Освенцимі.

Житель одного з селищ в Челябінській області прикрасив будинок вивіскою з фразою німецькою мовою Arbeit macht frei ("Праця звільняє"). Як відомо, ці слова розміщувалися на вході нацистських концентраційних таборів, наприклад в Освенцимі. Фотографії опубліковані в групі "Подслушано Копейск", передають Патріоти України з посиланням на Lenta.ru.

Вивіска обурила деяких користувачів мережі.

"Цей напис був над ключовими концтаборами, де гинули мільйони людей", - зазначив один з коментаторів.

Інший вказав на специфічне почуття гумору власника будівлі і поскаржився, що "під статтю про нацистську символіку (вивіска, - ред), на жаль, не потрапляє".

На думку ще одного користувача, "вішати такий напис на будинок є блюзнірством".

"Надто багато болю залишилося за таким написом в концтаборах. Зрозуміло, що це приватна власність і особиста справа господарів будинку. Але якось неприємно бачити таке", - додала користувачка.

Автором вираження "arbeit macht frei" вважається німецький письменник Лоренц Діфенбах (1806-1883) - ці слова були в назві його роману. Фраза стала особливо популярною у нацистів.

Такий же напис на в'їзді в концентраційний табір в Освенцимі

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...