Працьовита нація, котрій аби чиновники не заважали: На Черкащині селяни налагодили бізнес із виробництва голландського сиру (відео)

Місцеві жителі об’єдналися в кооператив і почали виробляти сир Гауда та масло

Фото: kakotvet.com

На Черкащині у селі Сатанівка селяни самі виробляють смр Гауда та домашнє масло. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "ICTV".

Місцеві жителі об’єдналися в кооператив і почали виробляти сир Гауда та масло. Сюди за вигідною ціною здають молоко, з якого самі ж виготовляють екологічну продукцію.

Обладнання селяни придбали завдяки європейській програмі. Для цього виграли проект, ЄС надав 80% коштів, а решту зібрали члени кооперативу. Нині у цеху чотири співробітники. Кооператив працює над сертифікацією, а наступного року виробники хочуть виграти тендери та постачати продукцію у школи, садочки та лікарні.

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...