"Фашист не пройшов": У Росії доводять, що Олександр Македонський був розбитий... під Томськом

​Російський географ вважає, що Македонський потерпів поразку в Сибіру, а не в Індії. І звісно від пращурів доблесних нащадків "скреп".

Ілюстрація:madmood.net

Томські "дослідники" хочуть довести, що Олександр Македонський зазнав поразки не в Індії, а в Сибіру. Про це пише портал Держава сегодня з посиланням на інтерв'ю географа Миколи Новгородова, зазначають Патріоти України.

Протягом останніх двох років на Росії багато говорять про необхідність створення єдиного підручника історії для шкіл і приведення історії до якогось "єдиного формату", а інтерв'ю невеликий зразок "новаторських пошуків" в цій царині.

На думку томського географа Миколи Новгородова, Сибір, який вчені греки, що супроводжували Македонського, називали Індією, був казково багатим і густо заселений. З Сибіру до Європи раз на 200-300 років линули хвилі переселенців: кіммерійці, скіфи, сармати, готи, гуни, хозари, булгари, угорці, печеніги, половці та інші.

Ці хвилі котилися з Сибіру через перенаселеність. Сибірська лісостепова зона в давнину називалася земним раєм, тому що давала все, що потрібно для життя в достатку, вважає "дослідник". Річки - рибу, ліси - хутро, мед і лосятину, рілля - жито, просо, овес і ячмінь, луки - рясний травостій і сіно на зиму.

Ось і захотілося жадібним грекам захопити такий земний рай.

Томський "дослідник" в інтерв’ю щедро цитує малозрозумілі джерела, оперує тригонометричними функціями, міфічними зображеннями Македонського, мемуарами "ветеранів" самого Македонського і щиро вірить в Сибірську Русь "ізначальну", яка дала "відсіч" Олександру Великому.

"Хейтер медійників та ворог свободи слова": Національна спілка журналістів закликає ЗМІ бойкотувати нардепку Безуглу

вівторок, 30 квітень 2024, 19:42

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко та громадське об'єднання «Медіарух» висловилися на захист «Суспільного» і закликали припинити політичні атаки і тиск на мовника. Таким чином вони відреагували на закиди народної депутатки ...

Хроніки "наддержави": У Росії від голоду загинули десятки коней. Ще живі тварини ходили по трупах сородичів. Власнику, "новаму рускаму" байдуже

вівторок, 30 квітень 2024, 18:57

У Росії на Ставропольському кінному заводі біля хутора Кінний з початку зими загинули від голоду близько 50 коней, живими залишилися близько 80 тварин. Про це розповіла волонтерка Яна Кучеренко, пише російський незалежний ТГ-канал Astra. "Живі коні ход...