Правоохоронці розповіли про масштабну корупційну схему Санітарної служби України

Представники Департаменту захисту економіки (ДЗЕ) Нацполіції викрили факт розкрадання бюджетних коштів посадовцями Санітарної служби та її територіальних підрозділів.

Фото: http://www.unian.ua/

У ДЗЕ встановили, що високопосадовці державної санітарно-епідеміологічної служби України спільно з директором департаменту розробили злочинну схему розкрадання та привласнення бюджетних коштів, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.



Встановлено, що до корупційної схеми причетні й керівники обласні санітарних лабораторій. Працівникам служби безпідставно нараховували та виплачували премії. Частину отриманих грошей керівники обласних підрозділів передавали вказаним високопосадовцям СЕС України.

За попередньою інформацією, сума привласнених коштів сягає 400 тисяч гривень. За цим фактом Національним антикорупційним бюро України було відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) України.

Раніше глава МВС Арсен Аваков повідомив, що головний санітарний лікар України Святослав Протас і начальник департаменту Санітарної служби України Олександр Чепурний затримані, також допитуються 19 обласних головних санітарних лікарів.



Євген Кошовий розповів, чому його донька Варвара навчатиметься в Польщі

неділя, 5 травень 2024, 14:41

Художній керівник і актор студії Квартал 95 Євген Кошовий в інтерв'ю KP розповів, що його старша донька, 16-річна Варвара мріє про велику сцену і тому багато займається вокалом, передають Патріоти України. Кошовий відповів, чому саме Польща імпонує Вар...

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...