Правоохоронці у Слов'янську затримали пособника терористів, який був водієм і охоронцем "народного мера" міста під час окупації

​Затриманому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Ілюстрація:styknews.info

У Слов'янську Донецької області правоохоронці затримали чоловіка, який працював за часів окупації міста проросійськими бойовиками водієм-охоронцем у тодішнього "народного мера" Володимира Павленка, інформують Патріоти України.

Як повідомили в прес-службі Нацполіції Донецької області, це друге подібне затримання за два місяці. Повідомляється, що 15 червня 2014 року 49-річний місцевий житель вступив до лав бойовиків з метою додаткового заробітку, його взяли на роботу водієм-охоронцем псевдомера. Однак пробув він на цій роботі недовго - до звільнення Слов'янська 5 липня 2014 року.

При цьому слідчі з'ясували, що сек'юріті "народного мера" Володимира Павленка неодноразово їздив до свого колишнього ватажка в Донецьк - вже після того, як цей обласний центр був окупований проросійськими бойовиками. Примітно, що з однієї з поїздок охоронець повернувся з автомобілем, який належав його колишньому шефу. Затриманий пояснив наявність транспортного засобу "народного мера" тим, що він нібито викупив його.

Співробітники поліції повідомили, що зібрали необхідні докази пособництва підозрюваного терористам, які руйнували його власне місто. Також серед матеріалів кримінального провадження є і відеосюжет, який зняли журналісти російського пропагандистського каналу.

Чоловікові оголошено про підозру за ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) КК України. Затриманому загрожує термін до 5 років позбавлення волі.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...