Правозахисник назвав міру покарання для горе-матері, що прирекла дітей на голодну смерть

Правозахисник Едуард Багіров впевнений, що прокуратура проситиме для вбивці довічного позбавлення волі.

Діти Владислави Подчапко. Фото: ВКонтакте.

Жінці, яка залишила своїх малолітніх дітей помирати від голоду в зачиненій квартирі, загрожує, як мінімум, 15 років позбавлення волі і обов'язкове позбавлення батьківських прав. Про це "Обозревателю" розповів голова правління "Міжнародної Ліги захисту прав громадян", правозахисник Едуард Багіров, інформують Патріоти України.

За його словами, якщо в результаті "залишення в небезпеці" наступила смерть людини - "це, як мінімум, 15 років позбавлення волі, тим більше що це дитина, тим більше що це сфера її відповідальності". На думку правозахисника, подібний злочин "може потягнути і на довічне".

У цьому контексті Багіров підкреслив: "Немає виправдання цьому вчинку матері. Я як правозахисник хотів би знайти якусь зачіпку, але її немає. Вона спеціально зробила так, щоб діти померли. Вона прекрасно знала, що діти закриті в квартирі, вона прекрасно знала , що вони не виживуть, вона просто хотіла їх убити, позбутися від них і бути більш-менш вільною мамою. Вона цілеспрямовано вбила свою дитину і вчинила замах на вбивство другої. Це довічне".

"Якщо судді винесуть довічне ув'язнення такій матері, то, думаю, ні суспільство, ні державні інституції не заперечуватимуть, що така мати-нелюд проведе залишок життя у в'язниці. Для науки іншим горе-матерів, які можуть потенційно так себе повести. Я дуже розраховую на те, що, коли справа дійде до суду, прокуратура наполягатиме на довічному позбавленні волі. Для цього я б спеціально поміняв закони України ", - заявив правозахисник.

Він додав, що вбивця дітей "однозначно" буде позбавлена батьківських прав.

Як повідомляли Патріоти України, в Києві матір залишила малолітніх дітей одних в квартирі, в результаті хлопчик помер, а дівчинку у важкому стані госпіталізували до лікарні.

Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба прокоментував жахливий вчинок жінки і його наслідки.

Раніше Едуард Багіров оцінив дії поліцейських, яких викликали сусіди і які не стали розкривати квартиру, де вмирали діти.

Горе-мати в соцмережах виставляла себе щасливою люблячою матусею та шаленіла від кохання до нового бойфренда.

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...

"Легким движением руки...": З російської фігуристки злетіли штани під час виступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:44

З російською фігуристкою Єлизаветою Туктамишевою трапилася курйозна ситуація під час шоу у Владивостоці, повідомляють Патріоти України. Туктамишева з’явилася на льоду у червоному костюмі та розпочала виконувати свій номер під пісню популярної співачки ...