Представники "Л/ДНР" визнали, що Донецьк і Луганськ - це Україна - Тандіт

В СБУ кажуть, що мають запис, який підтверджує слова колабораціоністів.

Дарія Морозова. Фото:MUNGAZ.net

На останній зустрічі, під час якої Україна передала в односторонньому порядку бойовикам 15 заручників, представники ОРДЛО визнали, що Донецьк і Луганськ – це Україна. Про це заявив радник глави СБУ Юрій Тандіт у коментарі виданню ЛІГА.net, зазначають Патріоти України.

"Вони під час переговорів, коли ми передавали 15 осіб, і Дар'я Морозова, і Ольга Кобцева, визнали те, що і Донецьк, і Луганськ – це частина України. Вони визнали це. У нас є запис, де вони про це говорять", – розповів Тандіт.

При цьому він додав, що незважаючи на таку заяву на окупованих територіях продовжують переслідування українських патріотів. Так, бойовики "ЛНР" захопили пенсіонера через розміщення української символіки.

"Я можу сказати, що, на жаль, останнім часом стали проходити затримання громадян України, які живуть на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Нас це насторожує і фактично показує, що в Донецьку і Луганську у людей, які приймають рішення, не залишається здорового глузду в головах, тому що беруть людей просто за те, що вони є патріотами України і люблять Україну", – додав заступник глави СБУ.

Депортації не буде? Одна з країн Європейського Союзу пообіцяла не висилати українців з недійсними паспортами

субота, 27 квітень 2024, 7:54

У Німеччині тимчасова посвідка на проживання для українців може бути отримана навіть без дійсного паспорта. Однак вона може бути видана лише за умови ідентифікації особи. Про це розповів представник Сенату Берліну у відповіді на запит DW, передають Пат...

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...