Представилися спецназівцями: У Києві невідомі у балаклавах та камуфляжі викрали ветерана батальйону "Донбас" (відео)

За словами очевидців, активіста схопили в районі Індустріального моста, в захопленні брали участь близько 20 осіб.

Фото:Facebook

У Києві невідомі люди в камуфляжі викрали активіста, ветерана батальйону "Донбас" Олександра Новікова (Хаммера). Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook рух "Визволення", передають Патріоти України.

За словами очевидців, активіста схопили в районі Індустріального моста, в захопленні брали участь близько 20 осіб, схожих на спецназівців.

"Олександр до війни був підприємцем в Макіївці. З "Донбасом" - з першого бою під Карлівкою. Один з організаторів табору за прийняття антикорупційних законів під Верховною Радою", - додали в організації.

У свою чергу нардеп Єгор Соболєв розповів, що машину Новікова знайшли на вулиці Вадима Гетьмана, 154.

"У машині були вибиті два передніх скла, за кермом сидів чоловік у балаклаві і камуфляжі. На питання що він тут робить, сказав, що йому "дав наказ слідчий Сергій". Сам представлятися відмовився, як і називати прізвище слідчого або пояснити, що відбувається", - підкреслив нардеп.

Після цього, запевнив Соболєв, незнайомець сів у білий мікроавтобус Volkswagen з номером АА0579ВА, де були ще кілька чоловіків в балаклавах і в камуфляжі.

"Я показав посвідчення народного депутата і попросив їх пред'явити документи - кинули машину з розбитими вікнами і поїхали на своїй. Викликав поліцію, чекаю на місці", - повідомив він. Пізніше Єгор Соболєв у коментарі Українській правді заявив, що викраденням активіста "Руху Визволення", бійця батальйону "Донбас" Олександра Новікова займалися дві групи спецназівців з Маріуполя і Києва.

"У ТЦ "Мармелад" на вулиці Борщагівській він з товаришем був заблокований в своїй машині двома групами спецназівців. За нашими даними, одна група маріупольська, інша - київська. Вони вибили вікна з обох сторін, витягли його і товариша на вулицю, не представляючись і не пояснюючи, що відбувається - це нам вже очевидці розповіли - поклали на асфальт", - сказав Соболєв.

Він додав, що після цього Новікова вивезли в невідомому напрямку, а його машину з вибитими вікнами почали оформляти як речовий доказ. Нардеп не зміг уточнити, хто саме оформляв машину. "Я відразу, як туди приїхав, побачив розбиту машину і на водійському сидінні чоловіка в балаклаві і камуфляжі. Він сказав, що мене знає, але представитися не може, сказав що він зі спецпідрозділу, але не захотів уточнити, з якого саме. Сказав, що тут знаходиться за завданням слідчого на ім'я Сергій", - розповів Соболєв.

Він додав, що поруч стояв автобус із затемненим склом і з групою людей в камуфляжі.

"Вони відмовилися представитися, а різко закрили двері і почали виїжджати з парковки. Їхали прямо на мене, я зробив крок в сторону, а вони швидко рвонули в напрямку проспекту Перемоги", - сказав Соболєв.

За його словами, ніхто не знає, ні за що затримали Новикова, ні куди відвезли. Соболєв додав, що підозрює, що Новікова можуть вивезти до Маріуполя.

А його викрадення пов'язує або з тим, що "Новікова в 2015 році шантажувала військова прокуратура з вимогою свідчити проти Семена Семенченка", або з тим, що учасники руху почали блокувати нелегальне "збагачення президента і Медведчука" через поставки на територію України палива з Росії.

Також нардеп висловив побоювання, що після викрадення Новікова, це може повторитися з іншими членами руху, а також, що "можуть початися репресії сім'ї Новікова, яка живе в Макіївці".

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...