Препарат для полегшення "ломки": Журналістка вказала на цікавий момент у справі Зайцевої

В іншій справі у Мелітополі при схожих із Зайцевою результатах аналізів експертизи суддя позбавив водія прав і наклав на нього штраф.

Препарат, який знайшли в крові Зайцевої, використовують для полегшення "ломки". Фото: NewsRoom.

Харківська журналістка Тетяна Доцяк звернула увагу на показовий момент у справі Зайцевої. Так, у Мелітополі в 2018 році сталася аварія з вини чоловіка, в крові якого також знайшли опіати. Тоді суддя позбавив водія прав і наклав на нього штраф. Про це журналістка написала на сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Косить на пенталгін. Дуже схожий випадок із Зайцевою і наркотичним сп'янінням. У водія знайшли опіати, лаборант не вказує, багато чи мало, а пише "позитивний результат". Як і у випадку з Зайцевою. Водій, як і Зайцева, заявив, що вживав пенталгін", — розповіла журналістка. За її словами, огляд нарколога показав схожі з Зайцевою симптоми — неточні рухи, пальце-носова проба неточна, звужені зіниці.

"Лікар пише: "Звуження зіниць (точкові зіниці) і ністагм при погляді в сторону свідчить про наявність клініки і є явною ознакою наркотичного сп'яніння внаслідок вживання опіоїдів". Водій наполягає: не вживав наркотики, а пив пенталгін. Але рецепт лікаря не надав. Як і Зайцева", — зазначає журналістка. В тому ділі лікар вказав, що препарат використовують для полегшення "ломки" і він викликає стан ейфорії. "Суддя врахував огляд наркологом, знайдені опіати і постановив — навіть якщо медичний препарат — це не має значення. Штраф і позбавлення прав. І не треба було ані, кількості опіатів, ані лаборанту, ані судді. Тому що немає такого "кількість опіатів". Результат позитивний — все, досить", — пише Доцяк.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...