"Пробач, Донбасе!": Відома українська поетеса відхрестилася від Майдану і підтримала РФ

Щирим натурам зі слабкими мізками не можна потрапляти під телевипромінювач російської пропаганди. От і ця "спіклась". Була російськомовною українкою, стала 100-відсотковою "ватою".

Фото: Vesti-ua.net

Українська письменниця і перекладач Євгенія Більченко, яку раніше назвали "поетом Євромайдану", заявила, що розчарувалася у Революції Гідності. На своєму персональному сайті вона написала звернення "колишнього поета Майдану до Заходу", повідомляють Патріоти України.

"Уже на Майдані я бачила, що відбувається перехоплення протесту ліберально-націоналістичними силами, але боялася собі зізнатися у цьому. Після цього слідом за молодими українськими романтиками, які піддалися пропаганді, я стала волонтером, відвідувала фронт і госпіталі", - стверджує вона.

Більченко запевняє, що на Донбасі немає російських найманців і при цьому заперечує "громадянську війну" як таку."В Україні склалася установка на російського "агресора", хоча ніяких доказів присутності регулярної армії на Донбасі немає. У Росії та серед Антимайдану склалася позиція "громадянської війни", із затвердженням повної відсутності російських сил. В ополченні склалася думка, що Росія там добровільно є і буде йти до кінця", - зазначено в листі.

При цьому поетеса просить вибачення у Донбасу. "Нічого немає в оксамитових революціях хорошого, крім сердець тих перших людей, які вийшли на площу, яких поклали на вівтар олігархічних інтересів і яких я не можу ні забути, ні зрадити, - залишається тільки взяти на себе провину. Світе, прости нас. Донбасе та Одесо, вибачте нас, ми не знали, що творимо, і тільки у Бога незнання є пом'якшувальною обставиною", - написала вона.

Нагадаємо, раніше Більченко заявила, що, незважаючи на відвідування Майдану під час Революції ПГідності, ні його ідеологом, ні активістом вона не була, проте відчуває за собою провину через те, що частково підтримувала акції протесту.

А було ще і таке, перехідне в творчості, так би мовити, до сьогоднішньої заяви:

Переосмислюючи Євтушенка можна сказати, поет в Росії більше ніж поет - воно співець імперії й імперців... І якщо воно бігало десь там по Майдану (до речі, як і кримнашистка Ксенія Собчак), це не означає, що воно розуміло Його Силу і Правду, як і тих людей, котрі віддавали і віддають життя за наші браття ідеали.

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...