Сестер-сепаратисток звільнив за "ганебні дії" ректор НПУ ім. Драгоманова

Інна та Ірина Ковальчук звільнені, професор Євгенія Більченко ще лишається на посаді

На офіційній сторінці НПУ ім. Драгоманова з'явилася інформація про те, що сепаратично налаштованих сестер Ковальчук нарешті звільнили з вузу. Чи будуть і надалі тривати перевірки викладачів у скандальному вузі на "сепаратизм", ще невідомо. Про це повідомляють Патріоти України.

"Вельмишановні викладачі, співробітники, студенти! Вельмишановні представники засобів масової інформації!

Днями в Інтернеті розміщена інформація про участь сестер Ірини та Інни Ковальчук (колишніх працівників НПУ імені М. П. Драгоманова) у фотосесії в столиці країни-агресора м. Москві. Колектив Драгоманівців рішуче засуджує ці ганебні дії, вважає їх вкрай аморальними і негідними особистості і громадянина. Тим паче, що названі особи працювали у провідному педагогічному університеті, який готує вчителів національного патріотичного світогляду і спрямування.
Національний педагогічний університет імені М.П.Драгоманова є дійсно державним і національним. Він готує вчительські кадри, які є речниками і провідниками національних інтересів, мають високі професійні і моральні характеристики, є свідомими, переконаними патріотами України. В університеті реалізується Програма патріотичного виховання студентської молоді. Усі заняття проводяться виключно українською мовою. Викладачі і студенти-драгоманівці брали участь у революційних подіях на Майдані є учасниками бойових дій в зоні АТО, активними волонтерами. На території університету відкрито пам’ятний знак «Героям Небесної Сотні». Колектив вишу взяв участь у виготовленні та встановленні в Києві пам’ятника видатному українському поетові Андрію Малишку. Студентсько-викладацькі художні колективи НПУ імені М.П.Драгоманова проводять виїзні концерти та інші заходи у прифронтовій зоні АТО. В університеті формується Центр психологічної реабілітації воїнів АТО, переселенців та біженців з цих областей.
Для інформації:
Ковальчук Ірина Михайлівна, навчалась в аспірантурі і одночасно працювала на посаді викладача (0,25 ставки) на кафедрі філософії мови, порівняльного мовознавства та перекладу Інституту іноземної філології; наказом ректора звільнена з посади 30.06.2014 р. (наказ №305-П від 10 червня 2014 р., копія наказу додається). Водночас винесено питання на розгляд Вченої Ради про її відрахування з аспірантури у порядку визначеному Постановою КМУ від 01.03.199 р. № 309.
Ковальчук Інна Михайлівна працювала на посаді доцента цієї ж кафедри Інституту (нині факультету) іноземної філології за строковим трудовим договором з 01.09.2015 року до проведення конкурсу.
Рішенням Вченої ради та профспілкової організації факультету іноземної філології її дії розцінено як аморальні і не гідні працівника Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Таке ж рішення прийнято ректоратом, профспілковим комітетом і студентською радою університету.
Відповідно до ст. 54 Закону України «Про освіту» педагогічною діяльністю можуть займатися особи з високими моральними якостями, які мають відповідну освіту, професійно-практичну підготовку, фізичний стан яких дозволяє виконувати службові обов'язки.
Згідно з ст. 58 Закону України «Про вищу освіту» науково-педагогічні, наукові та педагогічні працівники вищого навчального закладу зобов’язані, зокрема, дотримуватися норм педагогічної етики, моралі, поважати гідність осіб, які навчаються у вищих навчальних закладах, прищеплювати їм любов до України, виховувати їх у дусі українського патріотизму і поваги до Конституції України та державних символів України.
Статтею 66 Закону України «Про освіту» визначено, що посадові особи і громадяни, винні в порушенні законодавства про освіту, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.
Пункт 3 ч. 1 ст. 41 КЗпП України надає власникові або уповноваженому ним органу право розірвати трудовий договір у випадку вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи.
Зауважимо, що Ковальчук Інна Михайлівна, усвідомлюючи значення своїх дій, самостійно виявила бажання розірвати трудові відносини з університетом та 02.09.2016 р. наказом ректора від 02.09.2016 р. № 449 звільнена з займаної посади (копія наказу додається).
Декану факультету іноземної філології професору Зернецькій А. А. рекомендовано посилити патріотично-виховну та організаційну роботу в колективі, спрямовану на формування національної свідомості, любові до Батьківщини, активізацію громадянської позиції викладацького складу та студентів.
Завідувача кафедри філософії мови, порівняльного мовознавства та перекладу факультету іноземної філології професора Вашкевича В.М. переведено в інший структурний підрозділ.
З вересня 2016 року в університеті розпочинає роботу політико-правовий лекторій для викладачів, студентів та співробітників «Україна на зламі століть в умовах війни та миру».
Негідні, злочинні дії щодо держави і народу України сестер Ковальчук кидають тінь на весь колектив драгоманівців, який вимагає очищення університету від чужинців.
Керівникам колективів усіх підрозділів університету доручено провести обговорення негідно-аморального вчинку сестер Ковальчуків, зробити відповідні висновки щодо підвищення рівня виховної роботи зі студентським, викладацьким та виробничим складом університету.

Як ректор університету усвідомлюю свою особисту відповідальність за майже 35 тисячний колектив студентів, викладачів і співробітників, організацію та управління вишем, навчальну, організаційну і виховну роботу в університеті. Переконаний, загалом здоровий, консолідований колектив Драгоманівського вишу зробить висновки з означеної ситуації і виконає покладені на нього державою та громадянським суспільством завдання.
З повагою
ректор Віктор Андрущенко".

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...