Проект марсіанського літака українських винахідників лідирує в NASA (відео)

Літак переміщається від посадки до посадки, рухаючись «стрибками», за що його і прозвали «стрибун».

Микола Денисенко - автор новаторського марсіанського літака. Скріншот.

Проект марсіанського літака лідирує серед проектів НАСА по освоєнню червоної планети, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Для польотів він використовує сухий лід, який покриває поверхню на полюсах Червоної планети. Він збирає його під час посадок і за допомогою радіоізотопного термоелектричного генератора (РІТЕГ) перетворює в газ.

Швидке звільнення енергії створює реактивну тягу. Літак переміщається від посадки до посадки, рухаючись «стрибками», за що його і прозвали «стрибун» (Hopper).

Відтермінована пенсія в Україні: Як збільшити розмір виплат і які нюанси треба знати

вівторок, 7 травень 2024, 6:22

За кожен рік роботи після строку виходу пенсія збільшується на 6%, тобто приблизно на 350 гривень на місяць, передають Патріоти України. . Як зазначили у ПФУ, кожна людина має право на вибір щодо отримання пенсії за віком. Вона може вирішити самостійн...

Ціни на дешеву каву різко зросли до 45-річного максимуму

вівторок, 7 травень 2024, 5:00

Світові ціни на каву сорту робуста зросли до найвищого за останні 45 років рівня через дефіцит виробництва. У квітні ціна на тку каву підвищилася на 16,8% - до $1,93 за фунт, а ціни на інші сорти кави зросли на 14,8-17,8%, йдеться у звіті Міжнародної о...