У Сумах винахідники сконструювали на 3D-принтері біонічний протез руки (відео)

За словами вчених, основні переваги винаходу - це низьке енергоспоживання, неінвазивний метод зняття інформації і здатність пристрою до самонавчання.

Скрін відео

Вчені кафедри комп'ютерних наук Сумського держуніверситету розробили біонічний протез руки, який реагує на імпульси мозку. Про це кореспонденту Укрінформу повідомила начальник відділу інформаційно-рекламної діяльності вишу Олена Пікулицька, передають Патріоти України.

"Він відновлюватиме функції втраченої руки і здатний вчитися новим рухам. Пристрій заснований на принципі штучного інтелекту: реагує на імпульси, що йдуть від мозку до руки", - зазначила Пікулицька.

За словами вчених, основні переваги винаходу - це низьке енергоспоживання, неінвазивний метод зняття інформації і здатність пристрою до самонавчання.

Протез створили за допомогою 3D-принтера. Над ним працювали півроку, витративши 15 000 гривень.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...