Проект уже стартував: Українських військових тренуватимуть за системою CrossFit

CrossFit (Кроссфіт) — відносно нова система фізичної підготовки, яку використовують для вишколу та тренування військових країн НАТО.

Підготовка інструкторів. Фото: прес-служба Міноборони

Пілотний проект підготовки інструкторів з CrossFit для військових частин Збройних Сил стартував у Миколаєві. Про нову ініціативу повідомляє прес-служба Міноборони, передають Патріоти України.

Для участі в проекті тренери відібрали двадцять найбільш фізично підготовлених військовослужбовців. Саме ці хлопці вже за три місяці повинні стати першими інструкторами із CrossFit'у серед військових.

На першому етапі майбутні тренери пройдуть тестування — змагання за короткий термін часу.

Далі буде інтенсивна фізична програма і навіть теоретичні лекції з фізичної підготовки.

Після завершення курсу бійці пройдуть фізичне і психологічне тестування, за результатами яких найкращі отримають сертифікат інструктора і зможуть тренувати інших військовослужбовців самостійно.

CrossFit (Кроссфіт) — відносно нова система фізичної підготовки, яку використовують у підготовці військових країн НАТО.

"Для української армії ця методика поки що нова, її застосування у військах дозволить проводити тренування різних груп м’язів, водночас збільшуючи їхню силу, гнучкість і діапазон руху. Також система підготовки виховує неймовірну витривалість і відчуття балансу. CrossFit рекомендується всім, хто хоче бути в хорошій фізичній формі", — переконані у Міноборони.

Ініціаторами та організаторами проекту виступили Всеукраїнський центр волонтерів The People’s Project та благодійний фонд "Благочестя".

Система тренувань "Кроссфіт" бередбачає інтенсивне поєднання функціональних та силових вправ, зокрема, біг, скакалку, греблю, гантелі, канат, стрибки тощо.

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...