Програна апеляція: У Львові за рішенням суду виселять Російський культурний центр

​Замість Російського культурного центру у Львові планується відкрити музей Революції гідності.

Приміщення Російського культурного центру у Львові. Ілюстрація:lviv.depo.ua

Російський культурний центр у Львові таки виселять із будівлі, яку він займав багато років. Центр програв апеляцію у справі про виселення із комунальних приміщень Львівської облради. Про це повідомили в прес-службі облради, передають Патріоти України.

"Апеляційним господарським судом прийнято рішення про виселення Російського культурного центру із приміщення на вулиці Короленка, 1а. Наступний крок – до роботи приступить виконавча служба", – зазначив заступник голови облради Володимир Гірняк.

Як повідомлялося, у грудні 2016 року Господарський суд Львівської області зобов’язав Російський культурний центр звільнити приміщення на вул. Короленка, 1а. Після цього "Російське товариство імені Пушкіна" подало апеляцію на це рішення і тепер програло її.

Рішення виселити Російський культурний центр із комунальних приміщень облради депутати ЛОР прийняли під час сесії 25 жовтня. Тоді ж обранці визначили, що споруду повернуть у власність комунальної установи "Нерухомість і майно", відремонтують і після цього здадуть в оренду волонтерським організаціям. Тут також планується створити музей Революції Гідності.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...