Прокуратура Донеччини вимагає суворого покарання для кулеметника "ДНР" та оскаржує вирок суду першої інстанції

Уродженець Таганрога РФ, громадянин України 1976 р.н., який мешкав у Макіївці, у червні 2014 року добровільно вступив до складу терористичної організації "ДНР". У серпні 2015 року кулеметника бойовиків затримали українські військовослужбовці.

Фото:Facebook

Прокуратура Донеччини вимагає суворішого покарання для кулеметника терористів "ДНР" та оскаржує вирок суду першої інстанції. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області в Facebook, передають Патріоти України.

Установлено, що уродженець м. Таганрог РФ, громадянин України 1976 р.н., який нині мешкає у м. Макіївка, у червні 2014 року добровільно вступив до складу терористичної організації "ДНР".

Під час слідства, яке проводили слідчі СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області виявлено, що з 2014 по 2015 рік вказаний громадянин служив у багатьох підрозділах представників незаконних збройних формувань на посаді кулеметника. Так, у «послужному списку» чоловіка: служба у лавах бойовиків у м. Слов’янську, с. Саханка та с. Широкине Новоазовського району, а також с. Нова Мар’ївка та с. Григорівка Тельманівського району.

У серпні 2015 року кулеметника бойовиків затримали українські військовослужбовці.

Дії пособника терористів кваліфікували за ч.2 ст.437 (ведення агресивної війни), ч. 1 ст. 258-3 (участь у складі терористичної організації) та ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) KK України.

Рішенням Приазовського районного суду Запорізької області вказаного правопорушника частково визнано винним у скоєнні вищезазначених кримінальних правопорушень (крім ст. 437) та засуджено до 8 років позбавлення волі.

Прокуратура Донецької області, яка підтримувала державне обвинувачення, вважає вказаний вирок занадто м’яким, не погоджується з виключенням однієї зі статей та нині готує апеляційну скаргу до суду вищої інстанції, вимагаючи більш суворого покарання для пособника терористів "ДНР".

Була 6 днів без їжі та води: У США випадково відправили кішку у зворотній посилці Amazon

субота, 27 квітень 2024, 18:53

Американське подружжя випадково відправило свою кішку у зворотній посилці Amazon: вона була шість днів без води та їжі, втім зараз їй нічого не загрожує. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України. Вказано, що власниця помітила зникнення ...

Несподівана ситуація: На Житомирщині вчитель порізав ножем своїх колишніх учнів

субота, 27 квітень 2024, 17:59

На Житомирщині вчитель з ножем напав на своїх колишніх учнів, внаслідок чого один з них загинув. Чоловікові повідомили про підозру в умисному вбивстві. Про це інформують поліція Житомирщини та Житомирська обласна прокуратура, передають Патріоти України...