Протягом 2015-2016 років іноземці зухвало вирубували український ліс на Закарпатті - прикордонник (відео)

За цей час, додав військовий, громадянами Словаччини було знищено близько 7-ми тисяч українських дерев цінних порід на загальну суму близько 2 мільйонів доларів.

Незаконна вирубка лісу. Ілюстрація:PMG.ua

Протягом 2015-2016 років на державному кордоні в Чопському прикордонному загоні громадянами Словаччини здійснювалися незаконні рубки українського лісу. Про це у політичному ток-шоу "Інша Україна", що виходить на каналі Zik розповів командир Луганського прикордонного загону в 2014 році Сергій Дейнеко, інформують Патріоти України.

"Протягом 2015-2016 років на державному кордоні відбувався незрозумілий для прикордонників рух. Зухвалим чином протягом 7-ми місяців на державному кордоні в Чопському прикордонному загоні громадянами Словаччині здійснювалися незаконні рубки лісу, який в подальшому так само незаконно був вивезений через «зелений» кордон на територію Словаччини", – розповів Сергій Дейнеко.

За цей час, додає військовий, громадянами іншої країни було знищено близько 7-ми тисяч українських дерев цінних порід на загальну суму близько 2 мільйонів доларів.

"За цим фактом було порушене відповідне кримінальне провадження,проведена низка обшуків та досудове розслідування. Проте, на жаль, чинний голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко звинуватив у всьому звичайних лісників і працівників Військової прокуратури", – зауважив Дейнеко.

Два роки тому Сергія Дейнеко звільнили з посади заступника директора Департаменту оперативної діяльності Державної прикордонної служби України. Його колега пояснює, що це сталося через те, що Дейнеко ставив багато запитань керівництву.

«Практично, Державна прикордонна служба України сьогодні – це конгломерат КДБешних посадовців. Там створюється система корупції родинно-злочинного клану. Зокрема, Сергія Дейнека було звільнено за те, що він особисто прийшов до голови Віктора Назаренка і сказав, що його син займається організацією контрабандних каналів, і що за його сприяння призначаються особи, які допомагатимуть відмивати кошти. Після цього Сергій Дейнеко прослужив буквально півроку і був звільнений у запас", – прокоментував командир Луганського прикордонного загону в 2003-2006 роках Олег Медведчук.

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...