Провал проекту "Бессарабія": Голова СБУ пояснив, навіщо Москві потрібні одеські сепаратисти

​Центри впливу в Москві розв'язали війну один проти одного.

Василь Грицак. Фото:espreso.tv

Група ФСБ в російській владі спробує використовувати одеських сепаратистів проти політичної групи на чолі з Владиславом Сурковим та його першим заступником Іналом Ардзінбою, що керували терористичною організацією в Одесі, яка повинна була розв'язати війну в Бессарабії. Про це глава Служби безпеки України Василь Грицак заявив в інтерв'ю ЛІГА.net, передають Патріоти України.

За словами глави СБУ, одеські сепаратисти Олена Гліщинська і Віталій Діденко, яких Україна обміняла на Солошенка і Афанасьєва, безпосередньо підпорядковувалися першому заступнику радника президента РФ Владислава Суркова - Іналу Ардзінбі, який в Кремлі відповідав за перетворення Одеської області в поле битви за сценарієм терористичних організацій ДНР/ЛНР.

"Гліщинська, яку ми віддали, була на прямому контакті з Ардзінбою. Другий - Діденко, який стрибав від Альфи з вікна і поламав собі ноги. Чому він тікав? За ним теж стояв Ардзінба", - говорить Василь Грицак.

Глава СБУ зазначив, що "у зв'язку з провалом проекту Бессарабія, так звана група ФСБ в московській верхівці звинуватила в цьому групу Суркова-Ардзінби". "Адже план не вдався. Гібридна війна на півдні з виходом на Європу не почалася. Подивіться аналітику за минулий рік - весна і літо.

Що відбувалося в Молдові? Її колотило. У мене була розмова про це з керівництвом спецслужб Молдови. Росіяни провалилися. І це стало предметом серйозних розбірок в Москві", - сказав Грицак.

Відповідаючи на питання, навіщо Москві потрібні дві контактних особи, які разом з Сурковим і Ардзінбою курирували сценарій війни в Одесі, глава СБУ сказав: "Моє скромне припущення: ці люди потрібні для того, щоб вони приїхали і розповіли, яку інформацію вони передали слідству, як була організована робота з ними, на чому вони прокололися, де провалилися. Все це треба, щоб проаналізувати недоліки на майбутнє. Ну і, зрозуміло, щоб одне угрупування впливу в московській верхівці завдало удару по іншій".

"Зараз між ними розбірки - це наша оперативна інформація. І ці люди, яких ми віддали Москві в обмін на наших патріотів, допоможуть цим групам воювати між собою", - сказав глава СБУ.

Тоня Матвієнко розповіла, чому старша донька з'їхала від неї

неділя, 5 травень 2024, 17:04

Співачка Тоня Матвієнко в інтерв'ю програмі "Ближче до зірок" зізналася, що її старша донька Уляна з'їхалася з хлопцем. Зараз 25-річна Уляна також реалізує себе в режисурі, передають Патріоти України. «Мені її дуже не вистачає, але вона вже доросла дів...

"Вони підтримують також і Путіна": Епіфаній сказав, скільки вірян Московського патріархату лишилося в Україні

неділя, 5 травень 2024, 16:29

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній озвучив відсоток населення України, що досі підтримує діяльність Української православної церкви Московського патріархату. Про це очільник ПЦУ заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", яке вийшло на Великдень,...