Провів у авіації більше 25 років: Стало відомо ім'я одного із пілотів, який загинув на Вінниччині (фото)

Загиблим українцем виявився військовий льотчик І класу, полковник Іван Петренко.

Іван Петренко. Фото: Фейсбук.

Позафракційний народний депутат Верховної Ради Борислав Розенблат заявив, що під час аварії літака Су-27 у районі села Уланів загинув командир бригади в Озерному Житомирського району, передають Патріоти України.

"Світла пам'ять нашому герою-льотчику, колишньому командиру нашої бригади. Озерне сумує", - написав він у Facebook.

Як повідомляє "Перший Житомирський портал", загиблим виявився військовий льотчик І класу, полковник Іван Петренко. Він провів у авіації більше 25 років.

На сторінці благодійного фонду "Повернись живим" в Facebook уточнюється, що Петренко брав участь у спільних польотах українських авіавторов і готував льотний склад. "У момент трагедії полковник відводив літак від жилих будинків. Колеги відзиваються про Петренко, як про справжнього професіонала, який добре знав свою справу, та як про чудову, комунікабельну людину, яку всі дуже любили та поважали", - сказано в повідомленні.

За інформацією фонду, винищувач Су-27УБ був технічно справний і проходив капітальний ремонт кілька місяців тому. "Разом з полковником Петренком загинув військовослужбовець Нацгвардії США (US National Guard). Висловлюємо щирі співчуття близьким та побратимам загиблого льотчика і його іноземного колеги", - йдеться в повідомленні.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...