"Пригоди" почалися відразу після прибуття: Як українська журналістка "відпочила" на Кіпрі

Прикордонників насторожило те, що грошей у Юлії Дичук при собі було небагато — всі кошти виявилися на кредитній карті.

Телеведуча Юлія Дичук. Фото: Фейсбук.

Українська телеведуча Юлія Дичук вирушила відпочивати на Кіпрі, але замість цього прямо з аеропорту на три доби загриміла в місцевий ІТТ. Подробицями своєї історії про тонкощі кіпрської відпустки вона поділилася в Facebook, передають Патріоти України.

Юлія разом зі своєю подругою Поліною Фоменковою розробила маршрут: Ларнака - Лімассол - Пафос - Айя-Напа - Ларнака. У кожному з міст туристки заздалегідь забронювали готелі на 1-2 дня, зібравшись оплатити житло на місці.

Примітно, що Юлія летіла з Києва, а її подруга — з Кутаїсі, дівчата повинні були зустрітися в Ларнаці, але пригоди українки почалися вже після прибуття в країну під час паспортного контролю в суботу, 1 грудня о 10 ранку.

Прикордонників насторожило те, що грошей у журналістки при собі було небагато — всі кошти виявилися на кредитній карті. Крім того, у офіцерів виникли питання щодо зворотного квитка.

"Спершу офіцер питає про зворотній квиток. Показую в додатку на телефоні, з його погляду зрозуміло, що нічого не зрозуміло. Намагаюся пояснити, що з ним все норм, він просто без чек-іну, бо це буде можливо тільки за добу до вильоту. Далі — бронь готелю. Даю 5 аркушів з маршрутом, про який писала вище. На що бачу ще більш нетямущий погляд і питання: ви що, не знаєте де буде жити? Навіщо так багато готелів?" — згадує дівчина.

Потім Юлія опинилися в кімнаті для допитів, де з нею поводилися не дуже люб'язно. "Кімната допиту, куди мене провели з ще однією самотньою туристкою з України. Там офіцери, які кожні п'ять хвилин повторюють: "Говори правду, навіщо ти сюди приїхала, ваш маршрут дивний, у тебе що, є бойфренд... Склалося враження, що люди просто закривають гештальт по депортацій в кінці року", — ділитися Дичук.

У підсумку, українку не впустили в країну і пообіцяли відправити додому через 3 дні — 4 грудня. Вона дочекалася прильоту подруги, рейс якої затримали на 4 години, але ситуація не прояснилася, і вже обидві дівчини опинилися в місцевому ІТТ. При цьому вони були не єдиними, кого спіткала подібна доля: в камері виявилося ще три туристки — двоє з них прилетіли до батьків, причому не в перший раз.

"Нас годують. У нас є доступ до інтернету. Гаджети на зарядку віддаємо в кабінет офіцерів. Воду приносять по дзвінку. На вулицю не відпускають. Вікон немає", — розповіла про умови утримання тележурналістка.

За її словами, вилетіти в Україну вона повинна була у вівторок, 4 грудня в 9.50 ранку. Поки ніякої додаткової інформації від дівчини не надходило, тому чи сіли вона на зворотний рейс до Києва, невідомо.

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...